Egy utas karjai között halt meg egy csecsemő egy Kuala Lumpur-i repülőn

Meghalt egy kéthónapos csecsemő egy utas karjaiban egy Kuala Lumpurból Perth-be tartó repülőgépen. A gyerek az AirAsia járatán utazott a szaúd-arábiai szüleivel.

Az esetről egy perth-i nő, Nadia Parenzee számolt be, neki adták oda egyik pillanatról a másikra a gyereket.

Éppen csak lehunyta a szemét, hogy aludjon egy kicsit, amikor az egyik légiutaskísérő megérintette a vállát, és a segítségét kérte - írta a Facebookon. Az egyik baba a felszállás óta sírt és nyugtalan volt. A szülei pedig azt akarták, hogy valaki fogja meg. Parenzee szerint a szülőknek kétségbeesés volt a szemében, amikor odaadták neki a babát. Amikor a nő a kezébe vette, elmormolt egy imát, mert rögtön látta, hogy valami nincs rendben. A kicsi lélelgzett még egyet, aztán többet már nem. Parenzee orvosért kiáltott. Két és fél órán keresztül próbálták újraéleszteni a csecsemőt, sikertelenül.

A légitársaság szóvivője szerint a repülőtéren már rendőrök és mentők várták a landoló gépet. Részvétét nyilvánította a gyerek családjának. Az ügyben rendőrségi nyomozás indult. (Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.