Származása miatt megvertek egy parlamenti képviselőt Csehországban

külföld
2019 április 22., 06:03
comments 329

Rasszista támadás áldozatául esett Dominik Feri cseh parlamenti képviselő a délkelet-csehországi Borsice településen - közölte a CTK helyi hírügynökség vasárnap este. 

Az apai ágon etióp Dominik Ferit 2017-ben választották meg az ellenzéki liberális-konzervatív TOP 09 párt színeiben a cseh törvényhozás alsóházába. Az 1996-ban született Dominik Feri az eddigi legfiatalabb képviselő a cseh parlamentben. A CTK szerint két ismeretlen elkövető úgy összeverte a fiatal politikust egy borkóstolón, hogy kórházba kellett szállítani.

Dominik Feri a Novinky.cz helyi hírportálnak elmondta, hogy a tettesek egyike azt kiabálta: "Négerek nem valók politikusnak".

Vasárnap esti Twitter-üzenetében közölte, hogy a hátán ejtett felületi sebet időközben összevarrták a kórházban, egyébként pedig jól van. Vladislav Malcharczik rendőrségi szóvivő közölte, hogy körözést indítottak a támadók felkutatására.

link Forrás

Miroslav Kalousek, az ellenzéki TOP 09 párt elnöke elítélte a támadást. "Újabb rasszista indíttatású támadás országunkban. Ezúttal sem holmi iszlamisták, hanem úgynevezett tisztességes csehek voltak az elkövetők" - hangoztatta Kalousek. Jan Hamácek, a cseh kormányfő első helyettese és belügyminiszter szintén elítélte a történteket. "Nézeteltéréseket nem lehet ököllel megoldani. Mihamarabbi felépülést kívánok Dominik Ferinek, remélem mindent gyorsan kivizsgálnak, az elkövetőket pedig megbüntetik" - tette hozzá Hamácek. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.