A tűz után újabb veszély leselkedik a Notre-Dame-ra: jön a vihar

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A francia mérnökök az idővel versenyt futva próbálják befedni a múlt heti tűzvészben jelentős sérüléseket szenvedett Notre Dame katedrálist, mielőtt a kedd este várható heves esőzések újabb károkat tennének az épületben.

Az időjárásjelentés szerint Párizsban vihar várható, a katedrális boltozata pedig részben összeomlott a tűz során. Némely része a tűzoltók tevékenysége miatt már a múlt héten átnedvesedett.

Fotó: Ibrahim Ezzat/NurPhoto

A főépítész Philippe Villeneuve szerint egy ponyva kifeszítése az elsődleges feladat. A rudak már állnak, az alpinisták szintén készen állnak rá, hogy kifeszítsék a ponyvát, de maga az anyag még nincs a helyszínen. Hosszabb távú megoldásként egy hatalmas, saját központi oszloppal rendelkező “esernyőt” fognak állítani a templom fölé.

Ez azonban még nincs kész, a közeledő vihar azonnali fenyegetést jelent, keddre és csütörtökre is nagyon rossz időt mondanak, emiatt vetik be a ponyvás megoldást. A templomtetőnek leginkább az a része sérült, ahol egykor a huszártorony állt. Ez a tűzvész során összeomlott. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.