A tűz után újabb veszély leselkedik a Notre-Dame-ra: jön a vihar

külföld
2019 április 23., 11:16
comments 117

A francia mérnökök az idővel versenyt futva próbálják befedni a múlt heti tűzvészben jelentős sérüléseket szenvedett Notre Dame katedrálist, mielőtt a kedd este várható heves esőzések újabb károkat tennének az épületben.

Az időjárásjelentés szerint Párizsban vihar várható, a katedrális boltozata pedig részben összeomlott a tűz során. Némely része a tűzoltók tevékenysége miatt már a múlt héten átnedvesedett.

photo_camera Fotó: Ibrahim Ezzat/NurPhoto

A főépítész Philippe Villeneuve szerint egy ponyva kifeszítése az elsődleges feladat. A rudak már állnak, az alpinisták szintén készen állnak rá, hogy kifeszítsék a ponyvát, de maga az anyag még nincs a helyszínen. Hosszabb távú megoldásként egy hatalmas, saját központi oszloppal rendelkező “esernyőt” fognak állítani a templom fölé.

Ez azonban még nincs kész, a közeledő vihar azonnali fenyegetést jelent, keddre és csütörtökre is nagyon rossz időt mondanak, emiatt vetik be a ponyvás megoldást. A templomtetőnek leginkább az a része sérült, ahol egykor a huszártorony állt. Ez a tűzvész során összeomlott. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.