A tűz után újabb veszély leselkedik a Notre-Dame-ra: jön a vihar

A francia mérnökök az idővel versenyt futva próbálják befedni a múlt heti tűzvészben jelentős sérüléseket szenvedett Notre Dame katedrálist, mielőtt a kedd este várható heves esőzések újabb károkat tennének az épületben.

Az időjárásjelentés szerint Párizsban vihar várható, a katedrális boltozata pedig részben összeomlott a tűz során. Némely része a tűzoltók tevékenysége miatt már a múlt héten átnedvesedett.

Fotó: Ibrahim Ezzat/NurPhoto

A főépítész Philippe Villeneuve szerint egy ponyva kifeszítése az elsődleges feladat. A rudak már állnak, az alpinisták szintén készen állnak rá, hogy kifeszítsék a ponyvát, de maga az anyag még nincs a helyszínen. Hosszabb távú megoldásként egy hatalmas, saját központi oszloppal rendelkező “esernyőt” fognak állítani a templom fölé.

Ez azonban még nincs kész, a közeledő vihar azonnali fenyegetést jelent, keddre és csütörtökre is nagyon rossz időt mondanak, emiatt vetik be a ponyvás megoldást. A templomtetőnek leginkább az a része sérült, ahol egykor a huszártorony állt. Ez a tűzvész során összeomlott. (BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.