Bejelzett a mozgásérzékelő, a nyárlőrinci gazda pedig életveszélyesen megverte a tanyájából távozó baracktolvajt

bűnügy
2019 április 23., 09:48
comments 549

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy nyárlőrinci férfival szemben, aki a tanyájáról barackkal megpakolt autóval távozó tolvajt utolérte és több ökölütéssel életveszélyesen bántalmazta.

A 43 éves nyárlőrinci férfi 10 hektáros külterületi ingatlanán őstermelőként gazdálkodik. Az éjszakai terménylopások miatt tavaly nyáron mozgásérzékelő vadkamerát szerelt fel, amely összeköttetésben állt a mobiltelefonjával és kép küldésével jelezte számára a területen való mozgást.

photo_camera Fotó: ANDREI BORODULIN/AFP

2018. július 4-én éjjel 1 órakor a kamerarendszer képet küldött egy gépkocsiról, amely barackkal teli ládákkal épp távozott a tanyáról. Bár a férfi értesítette a polgárőrséget, de egyből autóba ült, hogy a tolvajt tetten érje. 

Az erdőn keresztülhaladó keskeny dűlőúton közelített a helyszínhez, amikor a vele szembejövő gépkocsiban felismerte a képen látott járművet. A barackos ládákkal felpakolt járművet vezető sértett a keskeny úton hátramenetbe kapcsolt és megpróbált elmenekülni, de egy villanyoszlopnak ütközött. Ekkor a lopáson felháborodott, jelentős erőfölényben lévő vádlott az autóhoz rohant, dühében a lehúzott ablakon keresztül a sértett ruháját megragadta és jobb öklével több nagy erejű ütést mért a mellkasára.

photo_camera Fotó: Kirill Puklyakov/Sputnik

Az ütésektől a sértett öt bordája eltört és mellkasa bal oldalán légmell alakult ki, amely közvetlen életveszélyes sérülésnek minősül.

A büntetlen előéletű vádlottat az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja és vele szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A férfi szabadlábon védekezik, bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni. (Ügyészség)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.