Egy miskolci rablóbanda addig üldözött egy csapat járókelőt, amíg azok már villámhárítóra mászva próbáltak menekülni előlük

bűnügy
2019 április 23., 06:30
comments 389

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy felnőtt és három fiatalkorú férfi, valamint egy tizenhárom éves lány ellen csoportosan elkövetett rablás bűntette és csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt.

Egészen elképesztő rablást vittek véghez.

2017 novemberében egy éjszaka az egyik fiatalkorú vádlott a Miskolcon lévő bevásárlóközpont kijáratánál szóváltásba keveredett az üzletet akkor elhagyó négy sértettel - három férfival és egy nővel - valamint egy további ott tartózkodó férfival.

A sértettek elhagyták a helyszínt, azonban időközben odaérkeztek a vádlott rokonai és barátai, egy 13 fős társaság. A vádlott odakiabált, hogy jöjjenek, mivel az egyik sértettnél szerinte pénz van. A társaságból kivált a további négy vádlott, valamint még hét férfi, és további két gyermekkorú fiú.

Ez a csapat üldözni kezdte a sértetteket, mire azok elkezdtek menekülni.

  • A sértettek közül az egyik férfi megbotlott, így a vádlottak közül három férfi és egy gyermekkorú fiú utolérték, és azonnal bántalmazni kezdték, arcon ütötték, rugdosták.
  • A többiek futottak tovább, de zsákutcába kanyarodtak, és nem tudtak hová menekülni, miközben a nyomukban voltak.

Így a két férfi és a nő a ház falából kiálló villámhárítón felmásztak a légkondicionáló berendezéshez.

  • A sértettek közül az egyik férfi már nem tudott a társai után mászni, őt a felnőtt korú és az egyik fiatalkorú vádlott megfogták, földre térdeltették, majd több alkalommal pofon ütötték és fejbe rúgták. A bántalmazáshoz csatlakozott még két fiatalkorú vádlott is, akik ököllel ütötték.

A vádlottak közül a felnőtt korú férfi, a fiatalkorú lány a sértettektől értéktárgyakat akart megszerezni.

Ezért kövekkel és fadarabokkal dobálták a még mindig a villámhárítón lógó áldozatokat, és azt kiabálták nekik, hogy „pénzt vagy életet, különben meghaltok!”

A sértettek 600 forintot, valamint egy 500 forintos papírpénzt és még 60 forint összegű aprópénzt dobtak le a vádlottaknak. A cselekménynek az vetett véget, hogy a társasház egyik lakója felfigyelt a kiabálásra és értesítette a rendőrséget.

Az ügyészség a felnőtt korú vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást, a fiatalkorú lánnyal szemben javítóintézeti nevelést, míg a további három fiatalkorú férfival szemben próbára bocsátás intézkedést indítványozott pártfogó felügyelet egyidejű elrendelésével.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.