Egy miskolci rablóbanda addig üldözött egy csapat járókelőt, amíg azok már villámhárítóra mászva próbáltak menekülni előlük

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy felnőtt és három fiatalkorú férfi, valamint egy tizenhárom éves lány ellen csoportosan elkövetett rablás bűntette és csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt.

Egészen elképesztő rablást vittek véghez.

2017 novemberében egy éjszaka az egyik fiatalkorú vádlott a Miskolcon lévő bevásárlóközpont kijáratánál szóváltásba keveredett az üzletet akkor elhagyó négy sértettel - három férfival és egy nővel - valamint egy további ott tartózkodó férfival.

A sértettek elhagyták a helyszínt, azonban időközben odaérkeztek a vádlott rokonai és barátai, egy 13 fős társaság. A vádlott odakiabált, hogy jöjjenek, mivel az egyik sértettnél szerinte pénz van. A társaságból kivált a további négy vádlott, valamint még hét férfi, és további két gyermekkorú fiú.

Ez a csapat üldözni kezdte a sértetteket, mire azok elkezdtek menekülni.

  • A sértettek közül az egyik férfi megbotlott, így a vádlottak közül három férfi és egy gyermekkorú fiú utolérték, és azonnal bántalmazni kezdték, arcon ütötték, rugdosták.
  • A többiek futottak tovább, de zsákutcába kanyarodtak, és nem tudtak hová menekülni, miközben a nyomukban voltak.

Így a két férfi és a nő a ház falából kiálló villámhárítón felmásztak a légkondicionáló berendezéshez.

  • A sértettek közül az egyik férfi már nem tudott a társai után mászni, őt a felnőtt korú és az egyik fiatalkorú vádlott megfogták, földre térdeltették, majd több alkalommal pofon ütötték és fejbe rúgták. A bántalmazáshoz csatlakozott még két fiatalkorú vádlott is, akik ököllel ütötték.

A vádlottak közül a felnőtt korú férfi, a fiatalkorú lány a sértettektől értéktárgyakat akart megszerezni.

Ezért kövekkel és fadarabokkal dobálták a még mindig a villámhárítón lógó áldozatokat, és azt kiabálták nekik, hogy „pénzt vagy életet, különben meghaltok!”

A sértettek 600 forintot, valamint egy 500 forintos papírpénzt és még 60 forint összegű aprópénzt dobtak le a vádlottaknak. A cselekménynek az vetett véget, hogy a társasház egyik lakója felfigyelt a kiabálásra és értesítette a rendőrséget.

Az ügyészség a felnőtt korú vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást, a fiatalkorú lánnyal szemben javítóintézeti nevelést, míg a további három fiatalkorú férfival szemben próbára bocsátás intézkedést indítványozott pártfogó felügyelet egyidejű elrendelésével.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.