Éhezők viadalának nevezte az ellenzéki politikát, és befejezi a működését Bokros Lajos pártja

2019 április 23., kedd 5:32

Egy búcsúközleményt jelentetett ma meg Bokros Lajos pártja, a Modern Magyarország Mozgalom (MOMA) a Facebook oldalán. Ebben azt írják, március 15-én megtartott utolsó közgyűlésén a MOMA tagjai megszavazták, hogy a párt fejezze be működését. Bokros 2014-ben még ellenzéki főpolgármester-jelölt volt, Tarlós István kihívója.

A Bokros által aláírt közleményben az áll, hogy többé nem látják értelmét annak, hogy díszletként szolgáljanak “ahhoz az erőtlen ellenzéki tevékenységhez, ami az önkényuralom szorításában jobbára az éhezők viadalává silányult”. Szerintük a mai ellenzék többsége “fügefalevélként szolgál” az önkényuralom demokratikus látszatának fenntartásához. Az ő általuk képviselt értékekre pedig kevés igény mutatkozik.

Bokros Lajos

“A Modern Magyarország Mozgalom eszméit és értékeit magáénak valló közösség – egyben baráti kör – együtt marad. Aki ezekkel az értékekkel rokonszenvezik, megtalál bennünket a Szabadság és Reform Intézet Alapítvány (SZRI) rendezvényein és azok szervezői, támogatói, résztvevői között” - írták.