Összevesztek egy vödrön, végül egyikük durván megsodrófázta a másikat

Súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség egy kaposvári nővel szemben, aki testszerte ütlegelte a társbérlőjét annak sodrófájával.

A középkorú nő és az idősebb asszony évek óta együtt laktak egy közös bejáratú, két külön lakrészből álló bérleményben. Kapcsolatuk nem volt felhőtlen, sokszor veszekedtek, az idősebb asszony többször kifogásolta, hogy a középkorú nő gyakran részegen megy haza.

A vádlott 2018 júliusában ismét ittasan állított be, amit a konyhájában az ételt főző asszony észlelt.

Az asszony kérdőre vonta a vádlottat, hogy az általa összetört vödrét mikor pótolja, ezért vita alakult ki közöttük. A szóváltás során a vádlott kikapta az asszony kezéből az étel készítéséhez használt sodrófáját, majd azzal közepes erővel megütötte az asszony homlokát, aki az ütéstől a cementlapra esett, ahol a társbérlő szitkozódva a sodrófával testszerte tovább ütlegelte.

A sértettnek a középkorú nő bántalmazása következtében 8 napon belül gyógyuló bevérzéssel és zúzódással járó sérülései keletkeztek, azonban a sérülések jellegére figyelemmel súlyosabb sérülés is keletkezhetett volna. A bíróság az ügyészségi indítvánnyal egyezően - büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban - a büntetlen előéletű vádlottal szemben 8 hónapi börtönbüntetést szabott ki, melynek végrehajtását 1 évi és 6 hónapi próbaidőre felfüggesztette - közölte a Somogy Megyei Főügyészség.