Az izraeli hadsereg lerombolta egy fegyveres támadás palesztin gyanúsítottjának házát

Az izraeli hadsereg szerdán lerombolta egy palesztin férfi házát, aki a gyanú szerint agyonlőtt két izraelit egy fegyveres támadás során márciusban Ciszjordániában.

A gyanúsítottat, Omar Abu-Lailát izraeli erők lőtték agyon két nappal az után, hogy meggyilkoltak egy izraeli katonát és egy rabbit az izraeli Ariél telep közelében végrehajtott támadásban.

Az izraeli belbiztonsági szolgálat (Sin Bét) szerint az után lőtték agyon Abu-Lailát, hogy tüzet nyitott az őt megközelíteni készülő izraeli erőkre egy Rámalláhhoz közeli településen.

A palesztin férfi az-Závijában található otthonát az izraeli hadsereg azon irányelvével összhangban robbantották fel, amelynek célja a palesztinok elrettentése a további támadások végrehajtásától.

Az elmúlt időszakban az izraeli erők elrettentés céljából többször lerombolták palesztin támadók otthonát. Az izraeli kormány többször védelmébe vette ezt a lépést, amelyet bírálói azonban a kollektív büntetés egy formájának tartanak, mert a házrombolások miatt rengeteg család válik földönfutóvá. (MTI/dpa)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.