Az izraeli hadsereg lerombolta egy fegyveres támadás palesztin gyanúsítottjának házát

külföld
2019 április 24., 20:36
comments 165

Az izraeli hadsereg szerdán lerombolta egy palesztin férfi házát, aki a gyanú szerint agyonlőtt két izraelit egy fegyveres támadás során márciusban Ciszjordániában.

A gyanúsítottat, Omar Abu-Lailát izraeli erők lőtték agyon két nappal az után, hogy meggyilkoltak egy izraeli katonát és egy rabbit az izraeli Ariél telep közelében végrehajtott támadásban.

Az izraeli belbiztonsági szolgálat (Sin Bét) szerint az után lőtték agyon Abu-Lailát, hogy tüzet nyitott az őt megközelíteni készülő izraeli erőkre egy Rámalláhhoz közeli településen.

A palesztin férfi az-Závijában található otthonát az izraeli hadsereg azon irányelvével összhangban robbantották fel, amelynek célja a palesztinok elrettentése a további támadások végrehajtásától.

Az elmúlt időszakban az izraeli erők elrettentés céljából többször lerombolták palesztin támadók otthonát. Az izraeli kormány többször védelmébe vette ezt a lépést, amelyet bírálói azonban a kollektív büntetés egy formájának tartanak, mert a házrombolások miatt rengeteg család válik földönfutóvá. (MTI/dpa)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.