Nem vitték haza a mentősök a kórházból, ezért rátámadt egy nőre a parkolóban

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 25 éves férfi ellen rablás bűntettének kísérlete miatt - közölte az ügyészség.

A vádlott férfit december utolsó napjaiban az Országos Mentőszolgálat kórházba vitte, ahol egészségügyi ellátásban részesült. Ezt követően hazaküldték, de nem volt pénze, hogy Tállya településre hazautazzon.

A férfi a kórház területén tartózkodó mentősök közül többeket arra kért, hogy szállítsák őt haza, azonban a mentősök ezt visszautasították.

A férfi ezért más megoldás után nézett. A délutáni órákban a kórház egyik parkolójában észrevett egy nőt, aki az autója hátsó ülésére csomagokat pakolt. Elhatározta, hogy tőle fog pénzt szerezni. A nő mögé lépett, az egyik kezével befogta a száját, a másik kezével pedig megragadta a nyakát és szorítani kezdte.

A nő ellenállt a támadásnak, és megpróbált megfordulni, ekkor a vádlott az egyik kezét levette a szájáról, de a nyakát tovább szorította, és ököllel az arcán több esetben megütötte, miközben pénzt követelt tőle.

A nő végül kiszabadult a fogásból, és segítségért kiabálva az egyik épület felé szaladt, azonban megcsúszott és elesett. A vádlott utána ment, de a segélykiáltást többen meghallották és feléjük indultak, erre a vádlott elfutott a parkolóból, viszont a közbeavatkozók utolérték, és a rendőrség kiérkezéséig visszatartották.

A nő a bántalmazás következtében az arcán, a nyakán, valamint elesése miatt a térdén 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett el. Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.