Pár nap alatt több mint 70 millió forintnyi támogatást kapott a brit radikális környezetvédelmi mozgalom

külföld
2019 április 24., 15:11
comments 55

Jelentősen megnőtt az Extinction Rebellion névre keresztelt brit klímamozgalom támogatottsága az elmúlt napok tüntetései után: az alapvető klímapolitikai változásokat, például a szénenergia nagyon gyors kivezetését követelő mozgalomnak pár nap leforgása alatt 30 ezer új támogatója vagy önkéntese lett. 

photo_camera Fotó: Alberto Pezzali/NurPhoto

Sok pénzt, több mint 200 ezer fontot (átszámítva több mint 72 millió forintot) is összegyűjtöttek eközben, ráadásul a támogatók többsége a szervezet közleménye szerint kisebb összeggel, 10 és 50 font között segítette őket, ami szintén azt jelzi, hogy sokan tartják szimpatikusnak a mozgalmat. 

A szervezet szerint az emberek támogatását egyértelműen érzik, most már a politikusokon a sor, hogy cselekedjenek. Közölték azt is, hogy a tüntetéssorozat idején megnégyszereződött, 40 ezerre nőtt azoknak a száma, akik jelezték, hogy egy későbbi megmozduláson szívesen részt vennének. 

Az Extinction Rebellion erőszakmentes polgári ellenállás hagyományaiból merítve kezdett el elfoglalni fontosabb köztereket Londonban és más nagyvárosokban. Az elmúlt hét leforgása alatt több mint ezer embert vettek közülük őrizetbe a rendőrök.

A mozgalomról, illetve céljaikról kedden hosszabban is írtunk. (via Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.