Petíció indult Angliában, hogy a McDonald's álljon vissza a műanyag szívószálakra

2019 április 24., szerda 18:52
354

Petíció indult Nagy-Britanniában, hogy a McDonald's álljon vissza a műanyag szívószálakra, miután a nemrég, környezetvédelmi okokból bevezetett papír szívószálakat sokan utálják. 

A BBC cikke szerint a közösségi oldalakon sokan panaszkodtak arra, hogy a papír szívószál egyszerűen szétfoszlik a folyadékokban. 

Az amerikai gyorsétteremlánc mind az 1361 brit és ír éttermében lecserélte a szívószálakat, miután rengeteg vásárló követelte a műanyag mellőzését. A most indított petíciót azért, hogy gondolják meg magukat, eddig 35 ezer ember írta alá.

A vállalat szerint viszont a helyes döntést hozták meg, és a fogyasztóktól azt kérték, hozzanak kompromisszumot. A brit lánc napi 1,8 millió szívószálat oszt ki négy millió brit fogyasztójának. 

A petíciót egy Martin Reed nevű vásárló kezdte egy héttel ezelőtt, és azóta sokan csatlakoztak hozzá a közösségi oldalakon, azt kifogásolva, hogy az új, papír szívószálak szétfoszlanak használat közben. Volt olyan, aki azt mondta, olyan így inni a milkshake-et, mintha egy üres vécépapír-gurigán keresztül szívná fel az italt.

Voltak persze, akik viszont megköszönték a McDonald's döntését, és a bolygó egészségéért tett helyes lépésként üdvözölték. Közben nemrég indult egy brit petíció, amely a mozikból tiltaná ki a műanyag szívószálakat, ehhez eddig 215 ezren csatlakoztak. 

A McDonald's szerint a papír alapú szívószálak legalább 30 percig kell bírják a folyadékaikban, és örülnek, hogy jelentős lépést tettek a környezeti hatásaik mérsékléséért. A probléma maximum akkor jelentkezhet szerintük, ha valaki a vásárlásnál és a szívószál beszúrásánál később, mondjuk 30-40 perc múlva lát neki az italának. 

Az egyik szívószál-beszállító szerint pedig a termékek minősége csak javulni fog, ahogy az iparág fejlődik majd. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt