Zuhan a politikusok népszerűsége, Puzsér a lista alján

A Medián a HVG megbízásából készítette el az országosan ismert politikusok népszerűségi listáját, amit még kedd délután tettek közzé a hvg.hu-n. A felmérés legfőbb megállapítása, hogy 

minél inkább ismernek valakit az emberek, annál kevésbé kedvelik. 

Miözben gyakorlatilag az összes országos politikus ismertsége nőtt, összesen két politikus van, akinek az elmúlt negyedévben nem csökkent a népszerűsége: Áder János köztársasági elnök (+2) és Kásler Miklós emberminiszter (+4) tudott egyedül javítani. 

A tendencia főleg az ellenzéket sújtja: a legnagyob veszteségeket Demeter Márta (-7), Puzsér Róbert, Szabó Tímea és Fekete-Győr András (-6), valamint Márki-Zay Péter és Hadházy Ákos (-5) szenvedték el. 

A legnépszerűbb ellenzéki politikus így is Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely (33 illetve 34 százalékkal.) 

Ki kell emelni az LMP-t, amelyik olyan mélyrepülésben van, hogy politikusainak sikerült népszerűségben alámenniük Gyurcsány Ferencnek (18 százalék) is: Demeter Márta és Ungár Péter támogatottsága 17 százalék, Vágó Gábor, az LMP EP-listájának vezetője 15 százalékon áll. 

A legnépszerűtlenebb politikus a listán az LMP által szintén támogatott független főpolgármester-jelölt, Puzsér Róbert: miközben ismertsége december óta 7 százalékponttal, 86 százalékra nőtt, csak 13 százaléka a megkérdezetteknek látná őt szívesen felelős pozícióban. 

Orbán Viktor elfogadottsága 45, Tarlós Istváné 37 százalékos. (hvg.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.