Zuhan a politikusok népszerűsége, Puzsér a lista alján

POLITIKA
2019 április 24., 6:27
comments 447

A Medián a HVG megbízásából készítette el az országosan ismert politikusok népszerűségi listáját, amit még kedd délután tettek közzé a hvg.hu-n. A felmérés legfőbb megállapítása, hogy 

minél inkább ismernek valakit az emberek, annál kevésbé kedvelik. 

Miözben gyakorlatilag az összes országos politikus ismertsége nőtt, összesen két politikus van, akinek az elmúlt negyedévben nem csökkent a népszerűsége: Áder János köztársasági elnök (+2) és Kásler Miklós emberminiszter (+4) tudott egyedül javítani. 

A tendencia főleg az ellenzéket sújtja: a legnagyob veszteségeket Demeter Márta (-7), Puzsér Róbert, Szabó Tímea és Fekete-Győr András (-6), valamint Márki-Zay Péter és Hadházy Ákos (-5) szenvedték el. 

A legnépszerűbb ellenzéki politikus így is Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely (33 illetve 34 százalékkal.) 

Ki kell emelni az LMP-t, amelyik olyan mélyrepülésben van, hogy politikusainak sikerült népszerűségben alámenniük Gyurcsány Ferencnek (18 százalék) is: Demeter Márta és Ungár Péter támogatottsága 17 százalék, Vágó Gábor, az LMP EP-listájának vezetője 15 százalékon áll. 

A legnépszerűtlenebb politikus a listán az LMP által szintén támogatott független főpolgármester-jelölt, Puzsér Róbert: miközben ismertsége december óta 7 százalékponttal, 86 százalékra nőtt, csak 13 százaléka a megkérdezetteknek látná őt szívesen felelős pozícióban. 

Orbán Viktor elfogadottsága 45, Tarlós Istváné 37 százalékos. (hvg.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt