El akarták lopni a gázcsövet, aztán rendőrt hívtak magukra

Elég gyorsan füstbe ment két budapesti tolvaj terve: a középkorú férfiak 2017. május 30-án megjelentek a IV. kerület, Schweidel utcában található üzemcsarnokban, ahol egyikük karbantartóként dolgozott. A terv az volt, hogy ellopnak onnan ezt-azt.

A csarnokból fémcsöveket, szögvasakat gyűjtöttek össze, majd megpróbáltákellopni a gázóra előtti gázcsatlakozó vezetékét. A vezetéket flex-szel átvágták, ettől viszont - kevéssé meglepő módon - éghető gáz kezdett szivárogni a csőből. 

A két férfi ekkor az elvágott gázcsövet betekerte egy szigetelőszalaggal, 

ezzel a további gázszivárgást megakadályozták, majd értesítették a rendőrséget.

A két férfi a gázvezeték megrongálásával robbanásveszélyt és több mint százezer forint kárt okozott.

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség a két férfi ellen közveszélyokozás bűntette és szabálysértési értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. A halmazati szabályokra figyelemmel a cselekményeket a törvény kettőtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

(Ügyészség)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.