El akarták lopni a gázcsövet, aztán rendőrt hívtak magukra

bűnügy
2019 április 25., 11:22
comments 59

Elég gyorsan füstbe ment két budapesti tolvaj terve: a középkorú férfiak 2017. május 30-án megjelentek a IV. kerület, Schweidel utcában található üzemcsarnokban, ahol egyikük karbantartóként dolgozott. A terv az volt, hogy ellopnak onnan ezt-azt.

A csarnokból fémcsöveket, szögvasakat gyűjtöttek össze, majd megpróbáltákellopni a gázóra előtti gázcsatlakozó vezetékét. A vezetéket flex-szel átvágták, ettől viszont - kevéssé meglepő módon - éghető gáz kezdett szivárogni a csőből. 

A két férfi ekkor az elvágott gázcsövet betekerte egy szigetelőszalaggal, 

ezzel a további gázszivárgást megakadályozták, majd értesítették a rendőrséget.

A két férfi a gázvezeték megrongálásával robbanásveszélyt és több mint százezer forint kárt okozott.

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség a két férfi ellen közveszélyokozás bűntette és szabálysértési értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. A halmazati szabályokra figyelemmel a cselekményeket a törvény kettőtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

(Ügyészség)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.