Kivégeztek egy rasszista gyilkost Texasban

külföld
2019 április 25., 02:35
comments 311

A fehér felsőbbrendűség elkötelezett híve, John William King és két társa 1998 júniusában kisteherautójukhoz láncolták a fekete James Byrdöt, és 5 kilométeren keresztül vonszolták. A 49 éves férfi teste darabokra szakadt. King nyíltan rasszista volt, testére többek közt horogkeresztet és egy fára felakasztott fekete embert is tetováltatott. A három tettes közül az egyiket már 2011-ben kivégezték. King soha nem bánta meg tettét és soha nem kért bocsánatot. A börtönben is folyton a feketék ellen vezetett háborúról beszélt. Szerdán, halálos injekcióval végezték ki.

John William Kinget április 24-én végezték ki
photo_camera John William Kinget április 24-én végezték ki Fotó: HO/AFP

(WP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.