Kósa Lajos édesanyja több száz milliós silórendszert épít Mátészalka határában

2019 április 25., csütörtök 16:52
426

Alig fél éve működik a Kósa Lajos édesanyja és testvére részvételével újonnan alapított gabonatermesztő cége máris 41 ezer négyzetméteres területen épít terménykezelő és -szárító rendszert Mátészalka határában, írja az Mfor. A beruházó a BÁSZNA Gabona Kft., amit tavaly október végén alapított két mátészalkai magánszemély, Szilágyi Gábor és Szilágyi Balázs, valamint Kósa Lajos testvére, Kósa Karolina Éva, illetve a MÉKER Kft. Utóbbiban tulajdonos Kósa Lajos édesanyja is.

A területen 4 darab 6392 köbméter kapacitású siló építését tervezik, amik mellé egy 90 köbméteres tranzittartály is kerül. A terménytisztító és terményszárító rendszert a terménytárolóval együtt a tervek szerint 1-3 hónap alatt fogják felépíteni.

A lap több száz milliósra becsülte a beruházás értékét, de az egyelőre nem tudható, hogy az 5 millió forintos jegyzett tőkével rendelkező cég honnan szerzett pénzt egy ekkora beruházáshoz. A cég ugyanis 2018 utolsó pár hónapjában nem tehetett szert akkora bevételre, valamint az uniós támogatások adatbázisában sincs nyoma annak, hogy nagyobb támogatást kaptak volna és a hitelbiztosítéki nyilvántartásban sem található kölcsönfelvételre utaló bejegyzés.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt