Kósa Lajos édesanyja több száz milliós silórendszert épít Mátészalka határában

Alig fél éve működik a Kósa Lajos édesanyja és testvére részvételével újonnan alapított gabonatermesztő cége máris 41 ezer négyzetméteres területen épít terménykezelő és -szárító rendszert Mátészalka határában, írja az Mfor. A beruházó a BÁSZNA Gabona Kft., amit tavaly október végén alapított két mátészalkai magánszemély, Szilágyi Gábor és Szilágyi Balázs, valamint Kósa Lajos testvére, Kósa Karolina Éva, illetve a MÉKER Kft. Utóbbiban tulajdonos Kósa Lajos édesanyja is.

A területen 4 darab 6392 köbméter kapacitású siló építését tervezik, amik mellé egy 90 köbméteres tranzittartály is kerül. A terménytisztító és terményszárító rendszert a terménytárolóval együtt a tervek szerint 1-3 hónap alatt fogják felépíteni. 

A lap több száz milliósra becsülte a beruházás értékét, de az egyelőre nem tudható, hogy az 5 millió forintos jegyzett tőkével rendelkező cég honnan szerzett pénzt egy ekkora beruházáshoz. A cég ugyanis 2018 utolsó pár hónapjában nem tehetett szert akkora bevételre, valamint az uniós támogatások adatbázisában sincs nyoma annak, hogy nagyobb támogatást kaptak volna és a hitelbiztosítéki nyilvántartásban sem található kölcsönfelvételre utaló bejegyzés. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.