Kósa Lajos édesanyja több száz milliós silórendszert épít Mátészalka határában

Alig fél éve működik a Kósa Lajos édesanyja és testvére részvételével újonnan alapított gabonatermesztő cége máris 41 ezer négyzetméteres területen épít terménykezelő és -szárító rendszert Mátészalka határában, írja az Mfor. A beruházó a BÁSZNA Gabona Kft., amit tavaly október végén alapított két mátészalkai magánszemély, Szilágyi Gábor és Szilágyi Balázs, valamint Kósa Lajos testvére, Kósa Karolina Éva, illetve a MÉKER Kft. Utóbbiban tulajdonos Kósa Lajos édesanyja is.

A területen 4 darab 6392 köbméter kapacitású siló építését tervezik, amik mellé egy 90 köbméteres tranzittartály is kerül. A terménytisztító és terményszárító rendszert a terménytárolóval együtt a tervek szerint 1-3 hónap alatt fogják felépíteni. 

A lap több száz milliósra becsülte a beruházás értékét, de az egyelőre nem tudható, hogy az 5 millió forintos jegyzett tőkével rendelkező cég honnan szerzett pénzt egy ekkora beruházáshoz. A cég ugyanis 2018 utolsó pár hónapjában nem tehetett szert akkora bevételre, valamint az uniós támogatások adatbázisában sincs nyoma annak, hogy nagyobb támogatást kaptak volna és a hitelbiztosítéki nyilvántartásban sem található kölcsönfelvételre utaló bejegyzés. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.