Megnyílt Berlin első vegán iskolai menzája

2019 április 25., csütörtök 4:54
164

A Veggie 0.2 a hallgatói ügyekkel foglalkozó állami szervezet, a Studierendenwerk Berlin kísérleti projektje. Németországban egyre nagyobb az érdeklődés a növényi alapú étrend iránt, most arra kíváncsiak, működhet-e egy vegán menza - írja a Guardian.

Fotó: Monika Skolimowska/dpa Picture-Alliance/AFP

Egy nemrégiben végzett felmérés szerint a fiatalok körében sokkal erőteljesebben megfigyelhető ez a trend; 14 ezer berlini hallgatót kérdeztek az étrendjükről, 13,5 százalékuk mondta magáról, hogy vegán. A teljes népesség körében ez az arány csupán 1,6 százalék. A kísérleti projektet a berlini Műszaki Egyetemen indították, és hangsúlyozzák, nem az a szándék, hogy bárkit rávegyenek arra, hogy ezentúl vegán étrend és értékrend szerint éljenek. A menza nemcsak a hallgatók előtt áll nyitva, bárki bemehet. A szervezők napi 500 vendégre számítanak, az ugyanabban az épületben működő, húst is kínáló sima menzán naponta átlagosan 4500 ember eszik. Nem ez az első vegán menza Németországban, Nürnbergben 2017 óta működik egy jóval kisebb, de növényi alapú ételeket kínáló iskolai menza.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt