Mellár Tamás egyesülete nem támogatja az ötpárti ellenzéki listát Pécsen

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Párbeszéd frakciójában ülő független képviselő, Mellár Tamás a Szabad Pécsnek megerősítette, hogy a Mindenki Pécsért Egyesülettel úgy tervezik, hogy az őszi önkormányzati választáson mind a 18 pécsi körzetben saját jelöltet indítanak, mivel nem tudtak megegyezni az ellenzéki pártokkal. Azokkal az ellenzéki pártokkal, amelyek viszont maguk közt megegyeztek, hogy egy listát indítanak Pécsen, de Mellár Tamás a közös polgármesterjelöltet, Péterffy Attilát nem hajlandó támogatni, mert „a Fidesz B-tervének tartja”.

Mellár Tamás a parlamentbenFotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Mellár a lapnak hiányolta, hogy elmaradt a jelöltek kasztingja, ehelyett kiegyeztek a 18 körzetben arról, hogy melyik pártnak hány jelöltje van, és melyik körzetben indítják el a saját jelöltjüket, akit nem mérettek meg előzetesen. A Mindenki Pécsért Egyesület kiválasztási folyamata Mellár szerint valamikor május végén ér véget.

Frissítés, április 26: Mellár szerint „nem lesz két ellenzéki lista Pécsett”.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.