Összevesztek az egri pizzások, fenyegetés, fojtogatás lett a vége

Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt egy 29 éves fiatalemberrel szemben, aki többször is erőszakkal és fenyegetéssel próbált érvényt szerezni nála fiatalabb ismerősével szemben fennálló anyagi követelésének - olvasható a Heves Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A két férfi 2017 őszén kezdett közös vállalkozásba, amikor egy pizzériát nyitottak Egerben, melyhez a tőke nagyobb részét a sértett adta, mint tulajdonos, míg a vádlott - akiből pizzafutár lett - félmillió forinttal szállt be az üzletbe. Novemberben a sértett szakított a barátnőjével, melynek híre eljutott a vádlotthoz, aki nyomban udvarolni kezdett a nőnek. Emiatt oly mértékben feszültté vált a viszony a két férfi között, hogy elhatározták, véget vetnek a közös vállalkozásnak, és elszámolnak egymással. A vádlott ígéretet kapott arra, hogy a sértett 850 000 Ft-tal rövid időn belül kifizeti őt. 

Mivel ez december elejéig nem történt meg, a korábbi csendestárs úgy döntött, erőszakhoz folyamodik annak érdekében, hogy megkapja a jussát. Ennek során különböző időpontokban két benzinkúton is rátámadt a sértettre, akit először a kabátjánál fogva rángatott, majd fojtogatott mindaddig, amíg nem kapott tőle 650 000 forintot ott, nyomban, a helyszínen, majd a második alkalommal ököllel ütlegelt annak érdekében, hogy további 200 000 Ft átadására kényszerítse őt. A karácsonyi ünnepek után  egy csavarhúzóval rongálta meg az utcán volt barátja nagy értékű autójának a szélvédőjét, valamint letörte annak fűthető visszapillantó tükrét, amivel csaknem 50 000 Ft kárt okozott. Ezeken túl sms-üzeneteket is küldött a sértett mobiltelefonjára, valamint többször írt a közösségi oldalához kapcsolódó levelező rendszerbe, ahol veréssel és újabb rongálással fenyegette az üzlettulajdonost. 

Az Egri Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett önbíráskodás bűntettével, valamint - ezzel halmazatban - garázdaság vétségével vádolja az egykori pizzafutárt. A vádhatóság a vádiratban felfüggesztett börtönbüntetés, emellett pénzbüntetés kiszabására tett indítványt, továbbá arra, hogy a bíróság a felfüggesztett szabadságvesztés próbaidejére rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletét, és kötelezze őt a bűnügyi költségek viselésére is. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.