Wachsler Tamás szerint a trianoni emlékműre szükség van, közéleti vitára viszont nincs

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A Steindl Imre Program vezetője a Klubrádiónak adott interjút, azt mondta, számára megdöbbentő, hogy vannak, akik úgy vélik, nincs szükség egy hasonló emlékhely kialakítására a trianoni békediktátum századik évfordulóján - írja a 24.hu.

A Nemzeti Összetartozás Emlékhelyét várhatóan jövő májusban adják át.Fotó: Steindl Imre Program Zrt.

Wachsler szerint az emlékműről hozott kormánydöntés előtt szükségtelen lett volna lefolytatni egy terméketlen publikus vitát. Az emlékhelyre szükség van, közéleti vitára nincs, mert azok a Trianon 100. évfordulójára tervezett emlékhelynél kevésbé megosztó ügyekben sem termékenyek. Mint mondta, ezt igazolja a tervek bejelentése után kialakult vita. A programvezetője arról is beszélt, a kormány döntése volt, hogy  az emlékhelyen a Trianon előtti Magyarország helységnevei szerepeljenek, és hogy azt az Alkotmány utca torkolatában állítsák fel, illetve süllyesszék a földbe. Tervpályázat azért nem volt, mert a helyszín műszaki paraméterei és rendeltetései – így az, hogy az Alkotmány utca tüntetési útvonal – meghatározták, milyen emlékhelyet lehet megvalósítani. Közbeszerzést a nemzetbiztonsági kockázatok miatt nem írható ki a beruházásra. A kivitelező ugyanis adatokat fog kapni a Kossuth téri biztonsági rendszerről, az ott működő kamerahálózatról is.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.