A kormány 662 millió forint EU-s támogatást adott a dunaújvárosi MSZP-elnök cégének

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az Átlátszó azt írja, hogy Pintér Attila dunaújvárosi MSZP-elnök és önkormányzati képviselő a társtulajdonosa a Clasman Kft.-nek, ami 662 millió forintnyi EU-s támogatást nyert el (a sorozatgyártásra alkalmas technológiát 412,06 milliós vissza nem térítendő és 249,93 milliós visszatérítendő támogatásból fejlesztik). Az MTI azt írta, az új mobil épületek elsősorban rendvédelmi, katasztrófavédelmi, katonai és egészségügyi célokra lehetnek alkalmasak, de akár hosszú távú lakhatást is biztosíthatnak.

Az uniós támogatásokat nyilvántartó kormányzati honlap szerint az elmúlt 2 évben Pintér cégének más projektjeit is támogatta a kormány EU-s pénzzel, összesen 544 millió forinttal. A cikk szerint 2017-ben 707,7 millió forint árbevétele volt a Clasman Kft.-nek, és 13,4 millió forint lett az adózott eredménye. Az Országos Közjegyzői Kamara szerint 11 zálogbejegyzés van a cégen összesen 1,4 milliárd forint értékben.

A lap azt írja, Dunaújvárosban régóta pletykálnak Fidesz–MSZP-együttműködésről, 2013-ban például Pintér Attila sógora 3 trafikkoncessziót is elnyert. A 2016-os időközi választáson a Fidesz jelöltje nyert, a DK-s második lett (21 százalék), harmadik a Jobbik (17 százalék), az MSZP pedig csak 4. lett 8,5 százalékkal. A vereség miatt Tóbiás József akkori MSZP-elnök lemondásra szólította fel Pintér Attilát, aki a kampányfinisben külföldön raftingolt, de a bizalmi szavazáson a tagság melléállt. (Átlátszó)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.