A kormány 662 millió forint EU-s támogatást adott a dunaújvárosi MSZP-elnök cégének

2019 április 26., péntek 13:20
116

Az Átlátszó azt írja, hogy Pintér Attila dunaújvárosi MSZP-elnök és önkormányzati képviselő a társtulajdonosa a Clasman Kft.-nek, ami 662 millió forintnyi EU-s támogatást nyert el (a sorozatgyártásra alkalmas technológiát 412,06 milliós vissza nem térítendő és 249,93 milliós visszatérítendő támogatásból fejlesztik). Az MTI azt írta, az új mobil épületek elsősorban rendvédelmi, katasztrófavédelmi, katonai és egészségügyi célokra lehetnek alkalmasak, de akár hosszú távú lakhatást is biztosíthatnak.

Az uniós támogatásokat nyilvántartó kormányzati honlap szerint az elmúlt 2 évben Pintér cégének más projektjeit is támogatta a kormány EU-s pénzzel, összesen 544 millió forinttal. A cikk szerint 2017-ben 707,7 millió forint árbevétele volt a Clasman Kft.-nek, és 13,4 millió forint lett az adózott eredménye. Az Országos Közjegyzői Kamara szerint 11 zálogbejegyzés van a cégen összesen 1,4 milliárd forint értékben.

A lap azt írja, Dunaújvárosban régóta pletykálnak Fidesz–MSZP-együttműködésről, 2013-ban például Pintér Attila sógora 3 trafikkoncessziót is elnyert. A 2016-os időközi választáson a Fidesz jelöltje nyert, a DK-s második lett (21 százalék), harmadik a Jobbik (17 százalék), az MSZP pedig csak 4. lett 8,5 százalékkal. A vereség miatt Tóbiás József akkori MSZP-elnök lemondásra szólította fel Pintér Attilát, aki a kampányfinisben külföldön raftingolt, de a bizalmi szavazáson a tagság melléállt. (Átlátszó)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt