A kormány 662 millió forint EU-s támogatást adott a dunaújvárosi MSZP-elnök cégének

POLITIKA
2019 április 26., 13:20
comments 116

Az Átlátszó azt írja, hogy Pintér Attila dunaújvárosi MSZP-elnök és önkormányzati képviselő a társtulajdonosa a Clasman Kft.-nek, ami 662 millió forintnyi EU-s támogatást nyert el (a sorozatgyártásra alkalmas technológiát 412,06 milliós vissza nem térítendő és 249,93 milliós visszatérítendő támogatásból fejlesztik). Az MTI azt írta, az új mobil épületek elsősorban rendvédelmi, katasztrófavédelmi, katonai és egészségügyi célokra lehetnek alkalmasak, de akár hosszú távú lakhatást is biztosíthatnak.

Az uniós támogatásokat nyilvántartó kormányzati honlap szerint az elmúlt 2 évben Pintér cégének más projektjeit is támogatta a kormány EU-s pénzzel, összesen 544 millió forinttal. A cikk szerint 2017-ben 707,7 millió forint árbevétele volt a Clasman Kft.-nek, és 13,4 millió forint lett az adózott eredménye. Az Országos Közjegyzői Kamara szerint 11 zálogbejegyzés van a cégen összesen 1,4 milliárd forint értékben.

A lap azt írja, Dunaújvárosban régóta pletykálnak Fidesz–MSZP-együttműködésről, 2013-ban például Pintér Attila sógora 3 trafikkoncessziót is elnyert. A 2016-os időközi választáson a Fidesz jelöltje nyert, a DK-s második lett (21 százalék), harmadik a Jobbik (17 százalék), az MSZP pedig csak 4. lett 8,5 százalékkal. A vereség miatt Tóbiás József akkori MSZP-elnök lemondásra szólította fel Pintér Attilát, aki a kampányfinisben külföldön raftingolt, de a bizalmi szavazáson a tagság melléállt. (Átlátszó)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.