Felfüggesztették az eljárást Czeglédy ellen

bűnügy
2019 április 26., 11:54
comments 63

A bíróság felfüggesztette a Czeglédy Csaba ellen indult büntetőeljárást, mert a politikust európai parlamenti képviselőjelöltként mentelmi jog illeti meg.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnöke a bíróságnak csütörtökön elküldött határozatával igazolta, hogy a vádlott a Demokratikus Koalíció EP-listájának 36. helyén szerepel. Az NVB a listát április 19-én vette nyilvántartásba, a döntés hétfőn jogerőre emelkedett. A törvény szerint így Czeglédyt mentelmi jog illeti meg.

A mentelmi jog miatt a Czeglédyvel szembeni büntetőeljárás nem folytatható, ezért a bíróság a bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt indult eljárást felfüggesztette.

Fegyőrök vezetik 2018. február 22-én Czeglédy Csabát a Szegedi Törvényszék tárgyalótermébe, ahol egy iskolaszövetkezet két vezetője ellen indult költségvetési csalási ügyben tanúként hallgatták meg a politikust
photo_camera Fegyőrök vezetik 2018. február 22-én Czeglédy Csabát a Szegedi Törvényszék tárgyalótermébe, ahol egy iskolaszövetkezet két vezetője ellen indult költségvetési csalási ügyben tanúként hallgatták meg a férfit. Fotó: Kelemen Zoltán Gergely/MTI/MTVA

A bíróság az NVB elnökénél kezdeményezte az EP-képviselő-választással kapcsolatban keletkezett mentelmi jog felfüggesztését a büntetőeljárás lefolytatása érdekében. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.