Felfüggesztették az eljárást Czeglédy ellen

2019 április 26., péntek 11:54
63

A bíróság felfüggesztette a Czeglédy Csaba ellen indult büntetőeljárást, mert a politikust európai parlamenti képviselőjelöltként mentelmi jog illeti meg.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnöke a bíróságnak csütörtökön elküldött határozatával igazolta, hogy a vádlott a Demokratikus Koalíció EP-listájának 36. helyén szerepel. Az NVB a listát április 19-én vette nyilvántartásba, a döntés hétfőn jogerőre emelkedett. A törvény szerint így Czeglédyt mentelmi jog illeti meg.

A mentelmi jog miatt a Czeglédyvel szembeni büntetőeljárás nem folytatható, ezért a bíróság a bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt indult eljárást felfüggesztette.

Fegyőrök vezetik 2018. február 22-én Czeglédy Csabát a Szegedi Törvényszék tárgyalótermébe, ahol egy iskolaszövetkezet két vezetője ellen indult költségvetési csalási ügyben tanúként hallgatták meg a férfit. Fotó: Kelemen Zoltán Gergely/MTI/MTVA

A bíróság az NVB elnökénél kezdeményezte az EP-képviselő-választással kapcsolatban keletkezett mentelmi jog felfüggesztését a büntetőeljárás lefolytatása érdekében. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt