Felfüggesztették az eljárást Czeglédy ellen

A bíróság felfüggesztette a Czeglédy Csaba ellen indult büntetőeljárást, mert a politikust európai parlamenti képviselőjelöltként mentelmi jog illeti meg.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnöke a bíróságnak csütörtökön elküldött határozatával igazolta, hogy a vádlott a Demokratikus Koalíció EP-listájának 36. helyén szerepel. Az NVB a listát április 19-én vette nyilvántartásba, a döntés hétfőn jogerőre emelkedett. A törvény szerint így Czeglédyt mentelmi jog illeti meg.

A mentelmi jog miatt a Czeglédyvel szembeni büntetőeljárás nem folytatható, ezért a bíróság a bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt indult eljárást felfüggesztette.

Fegyőrök vezetik 2018. február 22-én Czeglédy Csabát a Szegedi Törvényszék tárgyalótermébe, ahol egy iskolaszövetkezet két vezetője ellen indult költségvetési csalási ügyben tanúként hallgatták meg a férfit.Fotó: Kelemen Zoltán Gergely/MTI/MTVA

A bíróság az NVB elnökénél kezdeményezte az EP-képviselő-választással kapcsolatban keletkezett mentelmi jog felfüggesztését a büntetőeljárás lefolytatása érdekében. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.