Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézetet alapít a kormány

Évi több száz millió forintból alapít Mádl Ferenc Intézetet a kormány - írja a hvg.hu, de nem derül ki, hogy akkor most ez a bizonyos Évi vagy a kormány alapítja az intézetet. Persze szerintem a kormány alapítja, furcsa lenne, ha egy Éva nevű valakit csak úgy minden kontextus nélkül, címben leévizne a hvg.hu, ami azért egy komoly, nagy múltú lap.

A 2000 és 2005 közti köztársasági elnök, Mádl Ferenc jogászprofesszor (1931-2011) nevét viselő Összehasonlító Jogi Intézet a csütörtökön megjelent kormányrendelet szerint idén különböző címeken összesen 610 milliót, a következő évtől évente 850 millió forintot kap majd.

Az intézet feladata egyebek mellett, hogy „a hazai jogalkotás színvonalának továbbfejlesztése, nemzetközi megalapozottságának és elismertségének növelése” érdekében nemzetközi összehasonlító jogi kutatásokat, elemzéseket végezzen elsősorban Európa országainak jogalkotási tevékenységéről. Az intézetnek lesz egy tiszteletbeli elnöke, egy vezetője, neki meg egy helyettese. A munkavállalók számáról még semmit sem tudni.

Az intézet az igazságügyi miniszter által irányított központi hivatal lesz.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.