Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézetet alapít a kormány

POLITIKA
2019 április 26., 04:41

Évi több száz millió forintból alapít Mádl Ferenc Intézetet a kormány - írja a hvg.hu, de nem derül ki, hogy akkor most ez a bizonyos Évi vagy a kormány alapítja az intézetet. Persze szerintem a kormány alapítja, furcsa lenne, ha egy Éva nevű valakit csak úgy minden kontextus nélkül, címben leévizne a hvg.hu, ami azért egy komoly, nagy múltú lap.

A 2000 és 2005 közti köztársasági elnök, Mádl Ferenc jogászprofesszor (1931-2011) nevét viselő Összehasonlító Jogi Intézet a csütörtökön megjelent kormányrendelet szerint idén különböző címeken összesen 610 milliót, a következő évtől évente 850 millió forintot kap majd.

Az intézet feladata egyebek mellett, hogy „a hazai jogalkotás színvonalának továbbfejlesztése, nemzetközi megalapozottságának és elismertségének növelése” érdekében nemzetközi összehasonlító jogi kutatásokat, elemzéseket végezzen elsősorban Európa országainak jogalkotási tevékenységéről. Az intézetnek lesz egy tiszteletbeli elnöke, egy vezetője, neki meg egy helyettese. A munkavállalók számáról még semmit sem tudni.

Az intézet az igazságügyi miniszter által irányított központi hivatal lesz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.