Novák Katalin: Már több mint 100 ezer család vette fel a csokot

2019 április 26., péntek 7:55
260

Átlépte a 100 ezret a családi otthonteremtési kedvezménnyel (csok) támogatott családok száma – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Novák Katalin, az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a csok legfrissebb adatairól és a családvédelmi akcióterv otthonteremtést segítő támogatásairól a HelloAnyu! közösségi kávézóban tartott sajtótájékoztatón. Fotó: Szigetvary Zsolt/MTI/MTVA

Novák Katalin a VII. kerületi HelloAnyu! közösségi kávézóban felidézte: 2015 júliusán vezették be az új otthonteremtési programot, ami a csokkal, a hozzá felvehető kedvezményes hitellel és a kedvezményes áfával, illetve áfa-visszatérítési lehetőséggel indult.

Fotó: Szigetvary Zsolt/MTI/MTVA

Azóta már kb. 300 milliárd forint értékű vissza nem térítendő támogatással segítettek több mint 100 ezer családnak. Novák átlagosan 4 tagú családokkal számol, így azt mondja, 420 ezer emberről van szó. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt