Novák Katalin: Már több mint 100 ezer család vette fel a csokot

Átlépte a 100 ezret a családi otthonteremtési kedvezménnyel (csok) támogatott családok száma – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Novák Katalin, az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a csok legfrissebb adatairól és a családvédelmi akcióterv otthonteremtést segítő támogatásairól a HelloAnyu! közösségi kávézóban tartott sajtótájékoztatón.Fotó: Szigetvary Zsolt/MTI/MTVA

Novák Katalin a VII. kerületi HelloAnyu! közösségi kávézóban felidézte: 2015 júliusán vezették be az új otthonteremtési programot, ami a csokkal, a hozzá felvehető kedvezményes hitellel és a kedvezményes áfával, illetve áfa-visszatérítési lehetőséggel indult.

Fotó: Szigetvary Zsolt/MTI/MTVA

Azóta már kb. 300 milliárd forint értékű vissza nem térítendő támogatással segítettek több mint 100 ezer családnak. Novák átlagosan 4 tagú családokkal számol, így azt mondja, 420 ezer emberről van szó. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.