Novák Katalin: Már több mint 100 ezer család vette fel a csokot

demográfia
2019 április 26., 07:55
comments 252

Átlépte a 100 ezret a családi otthonteremtési kedvezménnyel (csok) támogatott családok száma – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Novák Katalin, az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a csok legfrissebb adatairól és a családvédelmi akcióterv otthonteremtést segítő támogatásairól a HelloAnyu! közösségi kávézóban tartott sajtótájékoztatón 2019. április 26-án.
photo_camera Novák Katalin, az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a csok legfrissebb adatairól és a családvédelmi akcióterv otthonteremtést segítő támogatásairól a HelloAnyu! közösségi kávézóban tartott sajtótájékoztatón. Fotó: Szigetvary Zsolt/MTI/MTVA

Novák Katalin a VII. kerületi HelloAnyu! közösségi kávézóban felidézte: 2015 júliusán vezették be az új otthonteremtési programot, ami a csokkal, a hozzá felvehető kedvezményes hitellel és a kedvezményes áfával, illetve áfa-visszatérítési lehetőséggel indult.

photo_camera Fotó: Szigetvary Zsolt/MTI/MTVA

Azóta már kb. 300 milliárd forint értékű vissza nem térítendő támogatással segítettek több mint 100 ezer családnak. Novák átlagosan 4 tagú családokkal számol, így azt mondja, 420 ezer emberről van szó. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.