Az önfeláldozó norvég halász megszabadította a hámtól a Putyin hadseregének rabságából szabadult fehér delfint

ÁLLAT
2019 április 27., 15:53
comments 198

Izgalmas és igen veszélyes akcióval sikerült megszabadítani egy fiatal fehér delfint a testét béklyóba fogó hámtól az Északi-tengeren. Az állat, aki valószínűleg az orosz haditengerészet rabságából szökött meg, napok óta az ország északi partjai előtt dolgozó halászhajók közvetlen közelében úszkált. A halászati hatóság emberei közben többször is megpróbálták leszedni róla a testét összeszorító hámot, de nem jártak sikerrel. Ekkor lépett akcióba Joar Hasten 26 éves halász, aki fogta magát, és mentőruhába öltözve a jeges vízbe ugrott a hajójáról.

"Amikor a vízben voltam, a beluga nagyon közel úszott hozzám, sikerült elérnem őt és kikapcsolni az elülső csatot" 

- mondta el a férfi a norvég közszolgálati rádiónak. A másik hevedert bonyolultabb volt lefejteni, de sikerült egy horgot beleakasztania, és amikor a delfin elúszott, a heveder lekapcsolódott.

Az orosz mellett az amerikai haditengerészetnek is vannak különféle tárgyak felszínre hozatalára és felkutatására kiképzett delfinjei.

(via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.