Az önfeláldozó norvég halász megszabadította a hámtól a Putyin hadseregének rabságából szabadult fehér delfint

Izgalmas és igen veszélyes akcióval sikerült megszabadítani egy fiatal fehér delfint a testét béklyóba fogó hámtól az Északi-tengeren. Az állat, aki valószínűleg az orosz haditengerészet rabságából szökött meg, napok óta az ország északi partjai előtt dolgozó halászhajók közvetlen közelében úszkált. A halászati hatóság emberei közben többször is megpróbálták leszedni róla a testét összeszorító hámot, de nem jártak sikerrel. Ekkor lépett akcióba Joar Hasten 26 éves halász, aki fogta magát, és mentőruhába öltözve a jeges vízbe ugrott a hajójáról.

"Amikor a vízben voltam, a beluga nagyon közel úszott hozzám, sikerült elérnem őt és kikapcsolni az elülső csatot" 

- mondta el a férfi a norvég közszolgálati rádiónak. A másik hevedert bonyolultabb volt lefejteni, de sikerült egy horgot beleakasztania, és amikor a delfin elúszott, a heveder lekapcsolódott.

Az orosz mellett az amerikai haditengerészetnek is vannak különféle tárgyak felszínre hozatalára és felkutatására kiképzett delfinjei.

(via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.