Az önfeláldozó norvég halász megszabadította a hámtól a Putyin hadseregének rabságából szabadult fehér delfint

Több 444 videó?
Szeretném

Izgalmas és igen veszélyes akcióval sikerült megszabadítani egy fiatal fehér delfint a testét béklyóba fogó hámtól az Északi-tengeren. Az állat, aki valószínűleg az orosz haditengerészet rabságából szökött meg, napok óta az ország északi partjai előtt dolgozó halászhajók közvetlen közelében úszkált. A halászati hatóság emberei közben többször is megpróbálták leszedni róla a testét összeszorító hámot, de nem jártak sikerrel. Ekkor lépett akcióba Joar Hasten 26 éves halász, aki fogta magát, és mentőruhába öltözve a jeges vízbe ugrott a hajójáról.

"Amikor a vízben voltam, a beluga nagyon közel úszott hozzám, sikerült elérnem őt és kikapcsolni az elülső csatot" 

- mondta el a férfi a norvég közszolgálati rádiónak. A másik hevedert bonyolultabb volt lefejteni, de sikerült egy horgot beleakasztania, és amikor a delfin elúszott, a heveder lekapcsolódott.

Az orosz mellett az amerikai haditengerészetnek is vannak különféle tárgyak felszínre hozatalára és felkutatására kiképzett delfinjei.

(via MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.