50 éven belül több halott felhasználója lehet a Facebooknak, mint élő

INTERNET
2019 április 29., 19:57
comments 150

Az Oxford Internet Institute (Oil) szakemberei szerint a 2018-as tendenciák alapján a Facebook 2,3 milliárd felhasználójából 2100-ig 1,4 milliárd meghalhat, és 2070-re „több halott felhasználó lesz a Facebookon, mint élő”.

Az Oil szerint ha a Facebook felhasználói bázisa a mostani, évi 13 százalékos bővüléssel nő tovább, 2100-ra akár 4,9 milliárd halott felhasználó is lehet rajta.

Ez egyébként adatkezelési kérdéseket is felvet: kié lesz a halottak adatai, az örökösöké vagy a Facebooké? A Technology Review szerint egyik nagy techcég sem tudja még teljesen, hogy mihez kezdjen az egyre növekvő számú halott felhasználóval. (Technology Review)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.