50 éven belül több halott felhasználója lehet a Facebooknak, mint élő

Az Oxford Internet Institute (Oil) szakemberei szerint a 2018-as tendenciák alapján a Facebook 2,3 milliárd felhasználójából 2100-ig 1,4 milliárd meghalhat, és 2070-re „több halott felhasználó lesz a Facebookon, mint élő”.

Az Oil szerint ha a Facebook felhasználói bázisa a mostani, évi 13 százalékos bővüléssel nő tovább, 2100-ra akár 4,9 milliárd halott felhasználó is lehet rajta.

Ez egyébként adatkezelési kérdéseket is felvet: kié lesz a halottak adatai, az örökösöké vagy a Facebooké? A Technology Review szerint egyik nagy techcég sem tudja még teljesen, hogy mihez kezdjen az egyre növekvő számú halott felhasználóval. (Technology Review)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.