A rendőrség eljárást indított a Duna-Dráva Nemzeti Parkban elpusztult állatok ügyében

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

A hvg.hu írt a nemzeti park honlapjára hivatkozva arról, hogy a múlt héten a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei több mérgezett állatot találtak. A cikk szerint mindegyik állaton látható volt a mérgezés tünete, a madaraknál a görcsbe rándult ujjak, a rókáknál az összehúzott testtartás.

Az állatok pusztulásának okáról csak az állatorvosi szakvélemény után lehet egyértelműen biztosat állítani, addig is a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság megtette a bejelentést az illetékes rendőrkapitányság felé.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel közölte: a Duna-Dráva Nemzeti Park képviselője tett feljelentést múlt kedden ismeretlen tettes ellen lakossági jelzés alapján, mert egy réti sas tetemét találták Bölcske külterületén. Az eset miatt a Paksi Rendőrkapitányságon indítottak büntetőeljárást természetkárosítás elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A helyszíni szemlén a rendőrök egy réti sas, egy réti héja, egy róka és több szarka tetemét is megtalálták a területen. (MTI)