Az OTP Horvátországban és Szlovéniában terjeszkedne

gazdaság
2019 április 29., 17:12
comments 54

Az OTP későbbi terjeszkedési céllal több egykori jugoszláv országot is figyel, főleg Horvátországot, ahol már így is a 4. legnagyobb bank – írta meg a Reuters.

A magyar tulajdonú bank már felvásárolta a francia Societe Generale balkáni hálózatának nagyját, és most a források szerint az osztrák Addiko Bank és a Raiffeisen Bank horvát részlegét venné most meg.

Ha a két üzlet sikerülne, az OTP 12,5 százalékkal növelné a horvát jelenlétét, vagyis a helyi piac 24,5 százalékát birtokolná, amivel a 2. legnagyobb bankká válna az országban. Az OTP nem kommentálta a hírt, csak annyit árult el, hogy terjeszkedni készül.

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója az OTP csoport 2017-es eredményeit bemutató sajtóbeszélgetésen 2018. március 2-án.
photo_camera Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója az OTP csoport 2017-es eredményeit bemutató sajtóbeszélgetésen 2018. március 2-án. Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A Raiffeisen a Reutersszel közölte, nem tervez változtatni a horvát hálózatában, az Addiko pedig nem kommentálta az értesülést. A Reuters úgy tudja, a szlovén piacra is belépne az OTP, a Societe Generale ottani hálózatának felvásárlásával. (Reuters via HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.