Kigyulladt a Százholdas pagony

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Magyar idő szerint vasárnap este 22:30 kürül kigyulladt az Ashdown Forest. A sussexi erdőt a magyar olvasók Százholdas pagonyként ismerhették meg A. A. Milne népszerű meséjéből, a Micimackóból.

A helyi tűzoltóság jelentése szerint 50 holdon lángolt az aljnövényzet, amit a mentés csúcsán hat tűzoltóbrigád próbált megfékezni. A tűz terjedését már sikerült megakadályozniuk, így most már csak négy brigád dolgozik az erdő oltásán.

Milne az 1920-as években, a környéken élve írta a Micimackót, a Százholdas pagonyt az Ashdown Forest ihlette. Most azért gyulladhatott ki, mert az aljnövényzet nagyon kiszáradt. (Via BBC)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.