Tizenéves gyerekeknek kellett volna eljátszania, miért sikeresebb Mészáros Lőrinc Mark Zuckerbergnél, és miért éri meg a letelepedési kötvény

POLITIKA
2019 április 29., 11:26
comments 186

Szombaton rendeztek oktatási és helytörténeti játékot a nagykátai művelődési központban, ahol a HVG beszámolója szerint néhány aktuális kérdésben is megmutathatták volna a gyerekek, mi mindent tudnak Magyarország mindennapjairól.

„Készítsetek interjút egy migránssal, aki elmeséli, hogy miért akar ő Magyarországra jönni, és miért jó neki, ha letelepedési kötvényt vásárol nálunk!”

A HVG-nek nyilatkozó Botka Sándor független önkormányzati képviselő szerint ebből a kérdésből lett a legnagyobb balhé a művelődési központban, bár a szülők körében az a feladat sem aratott osztatlan sikert, amiben

a gyerekeknek Mészáros Lőrinc és Mark Zuckerberg bőrébe bújva kellett volna megbeszélniük egymással, miért sikeresebb a magyar milliárdos a Facebook alapítójánál.

A cikk szerint amikor a szülők egy része jelezte, hogy ezek talán nem a legjobb játékos feladatok a 10-18 éves gyerekeknek, a rendezvényt szervező dr. Varga Zoltán azt mondta, hogy ne zavarják egyéni problémáikkal a játékot. Ezután azonban a rendezvény 4 fős zsűrije szavazott a feladatról, és 3-1 arányban, a helyi fideszes politikus támogatásával kivették a migránsozós feladványt a versenyből.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.