A kormány az adófizetők pénzéből ad támogatást az adófizetők pénzéből felépített szombathelyi stadion üzemeltetésére

foci
2019 április 30., 20:00
comments 192

Mostantól duplán is magukénak érezheti minden magyar a szombathelyi Haladás 2017 őszén átadott új stadionját. Hiszen eleve 15,6 milliárd forint közpénzből épült. De aztán kiderült, hogy komoly problémát okoz a jó viselkedésért ajándékba kapott stadion üzemeltetése, amire nem találtak megfelelő céget, a város viszont több száz milliót bukik rajta. 

photo_camera Fotó: Varga György/MTI/MTVA

A megoldás? Orbán Viktor egy most megjelent kormányhatározatban támogatást ad a központi költségvetésből a „Sportkomplexum működtetéséhez”. Idén 298 millió adóforintot, de a határozatban az is szerepel, hogy a támogatással jövőre is számoljon a költségvetése megtervezésekor az Emmi. 

Az indoklás: 

„A Kormány elkötelezett Magyarország sportélete iránt. A  sport ágazat tekintetében kiemelt jelentőségű feladat a  sportolók (ideértve mind a  verseny-, mind az  utánpótlás-, mind a  szabadidős sportolók) kiszolgálását biztosító sportlétesítmények fejlesztése, valamint a megvalósult sportlétesítmények kapcsán kiemelt cél, hogy azok hosszú távon szolgálhassák a sportolók igényeit.” 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.