Működik az új francia zaklatási törvény, pár hónap alatt 447 esetben szabtak ki helyszíni bírságot

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Tavaly szeptember óta alkalmazható az a 2018-as francia törvény, melynek célja a céja a férfiak közterületi szexizmusának megállítása volt. A törvény értelmében ha valaki nemi alapon füttyög, beszólogat, megjegyzéseket tesz embertársára, a helyszínen pénzbírsággal büntethető. A BBC szerint az elmúlt nyolc hónapban már 447 esetben szabtak ki ilyen bírságot, melynek felső határa 750 euró. 

Az első bírságot szeptemberben kapta egy férfi, aki a buszon egy nő fenekére csapott és ízléstelen megjegyzéseket tett rá. Marlene Schiappa esélyegyenlőségi államtitkár azt mondta, az ügyek száma igazolja, hogy érdemes volt meghozni a törvényt. Schiappa rámutatott, hogy lenne még tennivaló az online zaklatási ügyekben is. Megemlítette, hogy a Twitter például nem túl együttműködő, és nem segít a zaklatók beazonosításában és a sértő tartalom eltávolításában.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 5,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.