Működik az új francia zaklatási törvény, pár hónap alatt 447 esetben szabtak ki helyszíni bírságot

Tavaly szeptember óta alkalmazható az a 2018-as francia törvény, melynek célja a céja a férfiak közterületi szexizmusának megállítása volt. A törvény értelmében ha valaki nemi alapon füttyög, beszólogat, megjegyzéseket tesz embertársára, a helyszínen pénzbírsággal büntethető. A BBC szerint az elmúlt nyolc hónapban már 447 esetben szabtak ki ilyen bírságot, melynek felső határa 750 euró. 

Az első bírságot szeptemberben kapta egy férfi, aki a buszon egy nő fenekére csapott és ízléstelen megjegyzéseket tett rá. Marlene Schiappa esélyegyenlőségi államtitkár azt mondta, az ügyek száma igazolja, hogy érdemes volt meghozni a törvényt. Schiappa rámutatott, hogy lenne még tennivaló az online zaklatási ügyekben is. Megemlítette, hogy a Twitter például nem túl együttműködő, és nem segít a zaklatók beazonosításában és a sértő tartalom eltávolításában.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.