Működik az új francia zaklatási törvény, pár hónap alatt 447 esetben szabtak ki helyszíni bírságot

Tavaly szeptember óta alkalmazható az a 2018-as francia törvény, melynek célja a céja a férfiak közterületi szexizmusának megállítása volt. A törvény értelmében ha valaki nemi alapon füttyög, beszólogat, megjegyzéseket tesz embertársára, a helyszínen pénzbírsággal büntethető. A BBC szerint az elmúlt nyolc hónapban már 447 esetben szabtak ki ilyen bírságot, melynek felső határa 750 euró. 

Az első bírságot szeptemberben kapta egy férfi, aki a buszon egy nő fenekére csapott és ízléstelen megjegyzéseket tett rá. Marlene Schiappa esélyegyenlőségi államtitkár azt mondta, az ügyek száma igazolja, hogy érdemes volt meghozni a törvényt. Schiappa rámutatott, hogy lenne még tennivaló az online zaklatási ügyekben is. Megemlítette, hogy a Twitter például nem túl együttműködő, és nem segít a zaklatók beazonosításában és a sértő tartalom eltávolításában.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.