Napirendre sem vették Józsefvárosban az óvodai aláírásgyűjtés kivizsgálását

Nyilvánvalóan nincs itt már semmiféle ügy, ezért nincs is mivel foglalkozni - legalábbis erre enged következtetni, hogy 3 igen, 11 nem szavazat ellenében, 1 tartózkodás mellett leszavazta le a VIII. kerületi önkormányzat fideszes többségű képviselő-testülete még azt is, hogy napirendre vegyék a józsefvárosi óvodákban törvénytelenül zajló fideszes aláírásgyűjtést kivizsgáló bizottság ötletét - írja a hvg.hu. Sára Botond azzal indokolta a döntést, hogy az ügyben már sikerült levonni minden következtetés. Arra is utalt, hogy voltak szankciók az ügyben, de a részletekről nem beszélt.

Szombaton írtuk meg, hogy azzal vádolták a KDNP-s Sántha Péterné alpolgármestert, hogy óvónőket utasított, gyűjtsenek aláírásokat a Fidesznek az óvodákban, de aztán kiderült, hogy egyszerűen csak arról van szó, a józsefvárosi Fidesz bagatell kabátlopási ügybe keveredett.

A gyorsan lesöpört javaslatot a Párbeszéd önkormányzati képviselője, Erőss Gábor nyújtotta be. Azt javasolta, vizsgálóbizottság kellene felállítani az ügyben. „A polgármester, Sára Botond kijelentette, hogy ő maga már minden következtetést levont, és utalt arra is, hogy nemcsak az alpolgármesterét szankcionálta” – közölte Erőss a hvg.hu-val. Azonban nem derültek ki sem a kerületvezető „következtetései”, sem az, hogy milyen más retorzió érhetett ezek szerint más érintetteket. „Épp a részletek feltárása lett volna a vizsgálóbizottság dolga, hiszen évek óta nyílt titok volt, hogy az óvodákban kemény fideszes agitáció zajlik, aljas módon visszaélve az óvónők kiszolgáltatottságával” – tette hozzá az ellenzéki önkormányzati képviselő. Az érintett Sántha Péterné alpolgármester nem vett részt a szavazásban, de az összes többi kormánypárti képviselő a nemre voksolt.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.