A VIII. kerületi Fidesz szerint ők nem is utasították az óvónőket arra, hogy gyűjtsenek nekik aláírásokat, az óvónők maguktól cselekedtek

politika
2019 április 27., 05:21
comments 264

Szörnyű híresztelés járta be a Józsefvárost: azzal vádolták a KDNP-s Sántha Péterné alpolgármestert, hogy óvónőket utasított, gyűjtsenek aláírásokat a Fidesznek az óvodákban. A Fidesz helyi szervezete most kiadott egy közleményt, ami szerint Sára Botond polgármester vizsgálatot rendelt el, és (ha hiszik, ha nem)

a józsefvárosi Fidesz bagatell kabátlopási ügybe keveredett.

Azt írja a Fidesz közleménye, hogy „az alpolgármester senkinek sem adott arra vonatkozó utasítást, hogy az óvodákban szerezzék be az aláírásokat, csak az őt megkereső óvónők rendelkezésére bocsátotta az íveket, amelyeket azok kértek. Ám megállapították, hogy Sántha Péterné elmulasztotta felhívni a figyelmet arra: az aláírásgyűjtés nem történhet az intézményben. A polgármester elfogadhatatlannak tartja, hogy semmilyen intézkedés nem volt annak elkerülésére, hogy a politikai célú tevékenységeket távol tartsák az óvodáktól, s nehezményezi, hogy az alpolgármester nem kellő körültekintéssel járt el, ezért úgy döntött, hogy elveszi a nevelési-oktatási felügyeleti hatáskört Sán­tha Péternétől.”

Sára Botond a kerületi lapban
photo_camera Sára Botond a kerületi lapban Fotó: Halász Júlia

Hát, akkor ez az ügy is megoldódott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.