Újabb vizes vébére pályázik a kormány

A keddi Magyar Közlönyben jelent meg a kormányhatározat, amivel a kormány támogatja, hogy a  Magyar Úszó Szövetség pályázatot nyújtson be a  FINA 2025-ös vagy a  2027-es Úszó-, Vízilabda-, Műugró, Műúszó és Nyíltvízi Világbajnokság és Masters Világbajnokság rendezési jogának elnyerése érdekében. Az újabb vizes világbajnokság helyszíne a 2017-eshez hasonlóan Budapesten és Balatonfüreden lenne.

A kormányhatározat szerint Fürjes Balázs kiemelt budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztosnak az emberi erőforrások miniszterének bevonásával a rendezési jog elnyerése esetén előterjesztést kell készítenie a vizes vébé rendezési költségeinek bemutatásáról. Ez a folyamatosan dráguló 2017-es vébé alapján nem lesz egyszerű feladat. Az előzőt 25 milliárd forintra tervezték, végül bőven 100 milliárd felett költöttek rá. 

A kormány a vébé megrendezésére irányuló pályázathoz szükséges pályázati díjra és a  pályázási költségek fedezésére 84,1 millió forintot biztosít a költségvetésből. A FINA várhatóan július 11-én dönt az újabb helyszínekről. 

2019-ben a dél-koreai Kvangdzsu, 2021-ben a japán Fukuoka, 2023-ban pedig a katari Doha rendezi meg az eseményt. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.