Újabb vizes vébére pályázik a kormány

A keddi Magyar Közlönyben jelent meg a kormányhatározat, amivel a kormány támogatja, hogy a  Magyar Úszó Szövetség pályázatot nyújtson be a  FINA 2025-ös vagy a  2027-es Úszó-, Vízilabda-, Műugró, Műúszó és Nyíltvízi Világbajnokság és Masters Világbajnokság rendezési jogának elnyerése érdekében. Az újabb vizes világbajnokság helyszíne a 2017-eshez hasonlóan Budapesten és Balatonfüreden lenne.

A kormányhatározat szerint Fürjes Balázs kiemelt budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztosnak az emberi erőforrások miniszterének bevonásával a rendezési jog elnyerése esetén előterjesztést kell készítenie a vizes vébé rendezési költségeinek bemutatásáról. Ez a folyamatosan dráguló 2017-es vébé alapján nem lesz egyszerű feladat. Az előzőt 25 milliárd forintra tervezték, végül bőven 100 milliárd felett költöttek rá. 

A kormány a vébé megrendezésére irányuló pályázathoz szükséges pályázati díjra és a  pályázási költségek fedezésére 84,1 millió forintot biztosít a költségvetésből. A FINA várhatóan július 11-én dönt az újabb helyszínekről. 

2019-ben a dél-koreai Kvangdzsu, 2021-ben a japán Fukuoka, 2023-ban pedig a katari Doha rendezi meg az eseményt. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.