Emberölésért elítélték a fegyvertelen, pizsamás jógaoktatónőt agyonlövő amerikai rendőrt

bűnügy
2019 május 01., 05:15
comments 230
photo_camera A gyilkosságért elítélt rendőr megérkezik a bíróságra Fotó: Stephen Maturen/AFP

Bűnösnek mondta ki az esküdtszék azt a 33 éves amerikai rendőrt, Mohamed Noort, aki még 2017. nyarán megölt egy fegyvertelen polgárt. 

Justine Diamond, a 40 éves, ausztrál születésű, de már kettős állampolgárságú jógaoktatónő egy nyári estén arról tett telefonos bejelentést a segélyhívószámon, hogy arra gyanakszik, a minneapolisi háza mögötti utcácskában megtámadtak vagy megerőszakoltak valakit. 

A kiérkező járőrautó éppen a helyszínre gördült, amikor a nő kilépett a házából és odament hozzájuk. Mielőtt elérte a volna a rendőrautót, a kocsiban ülő Noor fegyvert rántott és a társa fölött tüzelve hasba lőtte a nőt, aki hamarosan meghalt. Az egész jelenetet két testkamera is rögzítette. 

Noor a tárgyaláson azt vallotta, hogy hangos dördülést hallott a kocsi jobb oldala felől, azt hitte, hogy megtámadták a társát, a nő meg felemelte a jobb kezét, erre ő reflexből tüzelt. Csakhogy az ügyészség nem talált bizonyítékot arra, hogy lett volna dörrenés, amiről a két érintett rendőr az első vallomásában még nem is tett említést. A kocsin pedig nem találták meg az áldozat ujjlenyomatait. 

(Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.