Emberölésért elítélték a fegyvertelen, pizsamás jógaoktatónőt agyonlövő amerikai rendőrt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
A gyilkosságért elítélt rendőr megérkezik a bíróságraFotó: Stephen Maturen/AFP

Bűnösnek mondta ki az esküdtszék azt a 33 éves amerikai rendőrt, Mohamed Noort, aki még 2017. nyarán megölt egy fegyvertelen polgárt. 

Justine Diamond, a 40 éves, ausztrál születésű, de már kettős állampolgárságú jógaoktatónő egy nyári estén arról tett telefonos bejelentést a segélyhívószámon, hogy arra gyanakszik, a minneapolisi háza mögötti utcácskában megtámadtak vagy megerőszakoltak valakit. 

A kiérkező járőrautó éppen a helyszínre gördült, amikor a nő kilépett a házából és odament hozzájuk. Mielőtt elérte a volna a rendőrautót, a kocsiban ülő Noor fegyvert rántott és a társa fölött tüzelve hasba lőtte a nőt, aki hamarosan meghalt. Az egész jelenetet két testkamera is rögzítette. 

Noor a tárgyaláson azt vallotta, hogy hangos dördülést hallott a kocsi jobb oldala felől, azt hitte, hogy megtámadták a társát, a nő meg felemelte a jobb kezét, erre ő reflexből tüzelt. Csakhogy az ügyészség nem talált bizonyítékot arra, hogy lett volna dörrenés, amiről a két érintett rendőr az első vallomásában még nem is tett említést. A kocsin pedig nem találták meg az áldozat ujjlenyomatait. 

(Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.