Fidesz gone fishing: a franc se fog erőlködni ünnepi ügyeletben

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A május elseje ugyan virtigli balos ünnep, de az összmagyarságot politikai ideológiákra való tekintet nélkül képviselni törekvő Fidesz éppen olyan nagy tiszteletben tartja, mint a hagyományos, keresztény ünnepeket. 

Legalábbis erre látszik utalni, hogy a párt legendás munkabírású és termelékenységű kommunikációs apparátusa – EP-kampány ide, belpolitikai események oda – csak vészügyeletet tart.

A sulyok elvetésének pillanata: Gyurcsányné éppen Brüsszelt képviseli a Városligetben.Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

Délben ugyanis beszédet tartott a Demokratikus Koalíció listavezetője, a Kisördög felesége, Dobrev Klára. Elmondta, hogy az EU nagyon fasza dolog, benne kell lenni, aki kívül van, az nyomor, sanyar, satöbbi, blabla, el tudják képzelni. Na, és ekkora kellett volna jönnie a világszerte csodált, vérprofi, kérlelhetetlen Fidesz-kommunikációs úthengernek, hogy belepasszírozza a betonba kommunistánét, de ehelyett mi lett? A következő közleményt sikerült kiizzadnia magából a vészügyeletnek, amit a vélhetően Németh Szilárd egyik intelligensebb zebradániója lát el, katás számlára (minden betűjét közöljük, teljes terjedelemben):

„Reagálás Gyurcsányné (DK) nyilatkozatára

Gyurcsányné cége Brüsszeltől 100 millió forintokat kapott,hogy Brüsszel érdekeit képviselje.

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség”

Túlírta. Elég lett vona annyi: SOROS.

(Címlapi illusztrációnk: Helyi horgász Borneo szigetén, Palangkaraya város mellett. Fotó: Haris Sadikin, AFP Photo)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.