Fidesz gone fishing: a franc se fog erőlködni ünnepi ügyeletben

A május elseje ugyan virtigli balos ünnep, de az összmagyarságot politikai ideológiákra való tekintet nélkül képviselni törekvő Fidesz éppen olyan nagy tiszteletben tartja, mint a hagyományos, keresztény ünnepeket. 

Legalábbis erre látszik utalni, hogy a párt legendás munkabírású és termelékenységű kommunikációs apparátusa – EP-kampány ide, belpolitikai események oda – csak vészügyeletet tart.

A sulyok elvetésének pillanata: Gyurcsányné éppen Brüsszelt képviseli a Városligetben.Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

Délben ugyanis beszédet tartott a Demokratikus Koalíció listavezetője, a Kisördög felesége, Dobrev Klára. Elmondta, hogy az EU nagyon fasza dolog, benne kell lenni, aki kívül van, az nyomor, sanyar, satöbbi, blabla, el tudják képzelni. Na, és ekkora kellett volna jönnie a világszerte csodált, vérprofi, kérlelhetetlen Fidesz-kommunikációs úthengernek, hogy belepasszírozza a betonba kommunistánét, de ehelyett mi lett? A következő közleményt sikerült kiizzadnia magából a vészügyeletnek, amit a vélhetően Németh Szilárd egyik intelligensebb zebradániója lát el, katás számlára (minden betűjét közöljük, teljes terjedelemben):

„Reagálás Gyurcsányné (DK) nyilatkozatára

Gyurcsányné cége Brüsszeltől 100 millió forintokat kapott,hogy Brüsszel érdekeit képviselje.

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség”

Túlírta. Elég lett vona annyi: SOROS.

(Címlapi illusztrációnk: Helyi horgász Borneo szigetén, Palangkaraya város mellett. Fotó: Haris Sadikin, AFP Photo)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.