Pert nyert az MSZP, ingyen lehet kitenni a választási plakátokat a budapesti villanyoszlopokra

A Kúria keddi döntésének értelmében az MSZP - és bármely más párt - ingyen kiteheti a kampányplakátjait a fővárosi villanyoszlopokra - írja az Index.

Egy tavaly törvénymódosítás miatt az MSZP-nek engedélyt kellett kérnie a budapesti villanyoszlopok tulajdonosaitól, amikor választási plakátokat akartak elhelyezni azokon. A két érintett cég - az Elmü és a B. B. D.- és K. Kft. - közül az utóbbi, ami fővárosi érdekeltség, azt válaszolta a pártnak, hogy a maguk részéről beleegyeznek ugyan, de az MSZP-nek ehhez a fővárostól is engedélyt kell kérnie és közterület-használati díjat is kell fizetnie. Ez plakáthelyenként 9-16 ezer forint lett volna havonta. Bár a fővárosnak elvileg lett volna lehetősége csökkenteni vagy elengedni a díjfizetést, az MSZP pert indított, hogy egyáltalán ne lehessen pénzt kérni ilyesmiért.

A Kúria most igazat adott nekik, kimondva, hogy

az oszlopokon történő plakátelhelyezés választási kampány idején nem köthető közterület-használati engedélyhez és díjhoz, a közterület-használatról szóló szabályok csak az önálló hirdető-berendezések és óriásplakátok esetén alkalmazhatók. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.