Hétvégére lehűl, esik, fúj

időjárás
2019 május 02., 13:59
comments 105
Őszi futás a Dózsa György úton
photo_camera .Egy férfi fut az esõben a Dózsa György úton 2017. augusztus 6-án Fotó: Kallos Bea/MTI/MTVA

Egy markáns hidegfront nyomán erős lehűlésre kell készülni a hétvégén, vasárnap néhol napközben is csak 6 fokig melegszik a levegő, máshol 20 fok is lehet. Emellett erős szélre és esőre is készülni kell - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése, amelyet csütörtökön közölt az MTI.

Már pénteken kezd elromlani az idő: nyugat felől mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet, némi napsütés is csak reggel főként a Tiszántúlon, délután pedig főként a Dunántúlon lehet. Nyugat, északnyugat felől egyre több helyen lehet zápor, elszórtan zivata várható. Nagy területen erős, a Nyírségben viharos széllökések is lesznek, majd estére mindenütt jelentősen mérséklődik a légmozgás. A leghidegebb órákban 6-13 fok lesz. Napközben 16-23 fokig melegszik a levegő. A Tiszántúlon lesz a melegebb.

Szombaton is többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de eleinte délkeleten még több órára kisüt a nap, viszont egyre nagyobb területen várható eső, zápor, főként délkeleten. Keleten néhol zivatar is kialakulhat, és megerősödhet a szél. A minimumhőmérséklet 5-11, a maximumhőmérséklet 12-22 fok között lesz. Északnyugaton lesz a hűvösebb, keleten a melegebb.

Vasárnapra sem javul meg az idő. Sokfelé lesz eső, zápor, és megerősödik a szél is, a Dunántúlon helyenként egészen viharos lökésekkel is számolni kell, ráadásul kifejezetten lehűl az idő: a legalacsonyabb hőmérséklet 3-11, a legmagasabb hőmérséklet 6-20 fok között alakul.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.