Királynét csinált légikísérőből lett testőréből a thai uralkodó

külföld
2019 május 02., 04:55
comments 124
Részlet a thai király esküvői ceremóniájáról: Vajiralongkorn itt éppen szentelt vízzel keni meg légikísérőből tábornokká előléptetett szeretője homlokát.
photo_camera Részlet a thai király esküvői ceremóniájáról: Vajiralongkorn itt éppen szentelt vízzel keni meg légikísérőből tábornokká előléptetett szeretője homlokát. Fotó: THAI TV POOL/AFP

Feleségül vette hivatalos szeretőjét, a testőrsége parancsnokhelyetteseként tábornoki rangban szolgáló Suthida Tidjait a thai király, Vajiralongokrn. Suthida így mostantól a királyné címre jogosult az eddigi királyi szerető cím helyett.

A királyi ház hivatalos közleménye afféle előléptetésként utal erre. Aszerint ugyanis Vajiralongkorn király "úgy döntött, előlépteti Suthida Vajiralongkorn Na Ayudhya tábornokot, királyi szeretőjét, hogy Suthida királynéként királyi címet és előjogokat viselhessen, és a királyi család tagja lehessen".

Suthida hosszú évek óta a király élettársa. Kapcsolatukat nem titkolták, évek óta együtt mutatkoznak a nyilvánosság előtt, még ha hivatalosan nem is ismerték el kapcsolatukat.

Vajiralongkorn 2014-ben nevezte ki testőrsége parancsnokhelyettesévé a korábban légikísérőként dolgozó Suthida Tidjait, akit 2016-ban, apja, a hetven évig uralkodó Bhumibol halála után léptetett elő a hadsereg tábornokává. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.