Túl meleg volt egy párbeszéd a Bosszúállók: Végítéletben az orosz cenzoroknak

A "melegpropaganda" elleni orosz törvények miatt kicsit át kellett írni az Bosszúállók: Végítélet egyik jelenetét. A film elején egy jelenetben a rendező testvérpár egyik tagja, Joe is megjelenik, történelmi szerepben:

ő alakítja az első, melegségét nyiltan vállaló karaktert a Marvel-univerzumban.

A jelenetben Joe Russo karaktere Amerika Kapitánnyal ül egy önsegítő csoport találkozóján. Itt azt mondja, hogy "Szóval a minap randizni voltam. Évek óta először", majd még hozzáteszi, hogy "elsírta magát, miközben felszolgálták a salátát. De azért holnap újra találkozom vele". Az angol eredetiben használt személyes névmásból egyértelmű, hogy egy meleg kapcsolatról van szó, a hivatkozott másik is hímnemű.

Az orosz szinkronban egy kicsit módosult a szöveg, Russo karaktere "randi" helyett "vacsorát" említ. A Meduza beszámolója szerint Oroszországban eredeti nyelven, felirattal nem is vetítik a filmet - abból ugyanis egyből kiderülne, hogy a vacsora nem egy munkamegbeszélés, hanem romantikus találka volt két azonos nemű ember között.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.