Túl meleg volt egy párbeszéd a Bosszúállók: Végítéletben az orosz cenzoroknak

2019 május 2., csütörtök 8:06
354

A "melegpropaganda" elleni orosz törvények miatt kicsit át kellett írni az Bosszúállók: Végítélet egyik jelenetét. A film elején egy jelenetben a rendező testvérpár egyik tagja, Joe is megjelenik, történelmi szerepben:

ő alakítja az első, melegségét nyiltan vállaló karaktert a Marvel-univerzumban.

A jelenetben Joe Russo karaktere Amerika Kapitánnyal ül egy önsegítő csoport találkozóján. Itt azt mondja, hogy "Szóval a minap randizni voltam. Évek óta először", majd még hozzáteszi, hogy "elsírta magát, miközben felszolgálták a salátát. De azért holnap újra találkozom vele". Az angol eredetiben használt személyes névmásból egyértelmű, hogy egy meleg kapcsolatról van szó, a hivatkozott másik is hímnemű.

Az orosz szinkronban egy kicsit módosult a szöveg, Russo karaktere "randi" helyett "vacsorát" említ. A Meduza beszámolója szerint Oroszországban eredeti nyelven, felirattal nem is vetítik a filmet - abból ugyanis egyből kiderülne, hogy a vacsora nem egy munkamegbeszélés, hanem romantikus találka volt két azonos nemű ember között.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt