Túl meleg volt egy párbeszéd a Bosszúállók: Végítéletben az orosz cenzoroknak

A "melegpropaganda" elleni orosz törvények miatt kicsit át kellett írni az Bosszúállók: Végítélet egyik jelenetét. A film elején egy jelenetben a rendező testvérpár egyik tagja, Joe is megjelenik, történelmi szerepben:

ő alakítja az első, melegségét nyiltan vállaló karaktert a Marvel-univerzumban.

A jelenetben Joe Russo karaktere Amerika Kapitánnyal ül egy önsegítő csoport találkozóján. Itt azt mondja, hogy "Szóval a minap randizni voltam. Évek óta először", majd még hozzáteszi, hogy "elsírta magát, miközben felszolgálták a salátát. De azért holnap újra találkozom vele". Az angol eredetiben használt személyes névmásból egyértelmű, hogy egy meleg kapcsolatról van szó, a hivatkozott másik is hímnemű.

Az orosz szinkronban egy kicsit módosult a szöveg, Russo karaktere "randi" helyett "vacsorát" említ. A Meduza beszámolója szerint Oroszországban eredeti nyelven, felirattal nem is vetítik a filmet - abból ugyanis egyből kiderülne, hogy a vacsora nem egy munkamegbeszélés, hanem romantikus találka volt két azonos nemű ember között.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.