Egy ötvenes pár ellopta a pénzkazettát egy veszprémi zöldségesboltból, de képtelenek voltak kinyitni

Hétfő reggel egy veszprémi zöldségboltból érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy a hétvégén valakik bementek az üzletbe, és ellopták a pult mögül a pénzkazettát, benne több mint százezer forint készpénzzel együtt.

A pénzkazetta a pénztárgépek alján szokott lenni, abban tárolják a fizetéskor kapott pénzt a boltosok. Erről van szó:

Forrás: Police.hu

A rendőrök nem cécóztak, két órán belül azonosították a feltételezett elkövetőket, egy 54 éves veszprémi férfit és az 56 éves élettársát. A nőt a munkahelyén fogták el a járőrök, míg a pár férfi tagját nem sokkal később Veszprém egyik utcájában igazoltatták. Mindkét személyt előállították a helyi rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták őket ki.

A pár elismerte a bűncselekmény elkövetését, és elmondták azt is, hogy a lopott pénzkazettát a város külterületére vitték, ahol megpróbálták felnyitni, azonban eszköz hiányában nem tudták. Végül a pénzzel teli kazettát egyszerűen az erdőben hagyták.

Az erdőben hagyott pénzkazettát a nyomozók megtalálták és lefoglalták, majd visszaadták azt a zöldségbolt tulajdonosának. Az 56 éves nővel és az 54 éves férfival szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. (Police.hu)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.