Ilyen a Need for Speed valójában: a német rendőrök leállítottak 120 sportkocsit az autópályán

külföld
2019 május 03., 21:27
comments 269

A német rendőrség csütörtökön leállított 120 sportkocsit a német A20-as autópályán. Porsche, Lamborghini és Audi is volt közöttük. Ez ugyan egy olyan autópályaszakasz, ahol nincs sebességkorlát, de gyanús lett, hogy valójában illegális gyorsasági verseny zajlik.

Az autópályán közlekedő többi autós közül többen is beszóltak, hogy 250-nel húznak el mellettük a sportkocsik.

photo_camera Fotó: BERND WUSTNECK/dpa Picture-Alliance/AFP

A kocsik szélvédőjére ráadásul fel volt matricázva, hogy Eurorally. Az eseménynek honlapja is van, eszerint 799 euró a részvételi díj, Oslóban van az indulás, a cél pedig Prága. A honlap ugyanakkor leszögezi, mindez nem verseny, inkább csak egy “kirándulás a lelkes résztvevőknek”. Prágában azért van díjátadó több kategóriában is.

photo_camera Fotó: BERND WUSTNECK/dpa Picture-Alliance/AFP

A rendőrök ellenőrző pontokat állították fel az autópályán, és helikopterekkel figyelték az utat. A német rendőrség végül közölte, hogy az eseményt sikerült megszakítani, most pedig azt vizsgálják, hogy valóban lehet-e illegális versenynek minősíteni az eseményt. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.