Meghalt a Chewbaccát alakító Peter Mayhew

2019 május 3., péntek 2:31
77

Csütörtökön 74 éves korában meghalt Peter Mayhew brit-amerikai filmszínész, aki a Csillagok háborúja több részében is  Chewbaccát, a vuki harcost alakította.

Peter Mayhew Fotó: Lucasfilm/Photo12

Mayhew 1977-ben Londonban statisztaként kezdte színészi pályafutását, de már abban az évben, az első Csillagok háborúja filmben ő bújhatott bele Chewbacca jelmezébe. George Lucas mindenképpen egy magas színészt akart a szerepre, de először az 1,98 méteres David Prowse-t szemelte ki, de ő inkább Darth Vader szeretett volna lenni, így jött a képbe a 2,18 méter magas Mayhew.

Majd az eredeti trilógia további két részében, a Birodalom visszavágban és a Jedi visszatérben is ő kapta a szerepet. Ezután egy betegség kerekesszékhez kötötte, de felgyógyult, és a harmadik trilógia első filmjében, a 2015-ös Az ébredő Erőben ő alakíthatta  Chewbaccát.  

A családja nyilatkozata szerint szívét, lelkét beleadta Chewbacca szerepébe, és ez minden képkockán meglátszik.A legutóbb - 2017-ben - megjelent film, Az utolsó Jedik forgatásánál tanácsadóként segítette Chewbacca új megszemélyesítőjét, a finn Joonas Suatomót. (BBC/MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt