Meghalt a Chewbaccát alakító Peter Mayhew

Csütörtökön 74 éves korában meghalt Peter Mayhew brit-amerikai filmszínész, aki a Csillagok háborúja több részében is  Chewbaccát, a vuki harcost alakította.

Peter MayhewFotó: Lucasfilm/Photo12

Mayhew 1977-ben Londonban statisztaként kezdte színészi pályafutását, de már abban az évben, az első Csillagok háborúja filmben ő bújhatott bele Chewbacca jelmezébe. George Lucas mindenképpen egy magas színészt akart a szerepre, de először az 1,98 méteres David Prowse-t szemelte ki, de ő inkább Darth Vader szeretett volna lenni, így jött a képbe a 2,18 méter magas Mayhew.

Majd az eredeti trilógia további két részében, a Birodalom visszavágban és a Jedi visszatérben is ő kapta a szerepet. Ezután egy betegség kerekesszékhez kötötte, de felgyógyult, és a harmadik trilógia első filmjében, a 2015-ös Az ébredő Erőben ő alakíthatta  Chewbaccát.  

A családja nyilatkozata szerint szívét, lelkét beleadta Chewbacca szerepébe, és ez minden képkockán meglátszik.A legutóbb - 2017-ben - megjelent film, Az utolsó Jedik forgatásánál tanácsadóként segítette Chewbacca új megszemélyesítőjét, a finn Joonas Suatomót. (BBC/MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.