12 éves lányát díjazta pénzjutalommal a munka ünnepén Burundi elnöke

A kelet-afrikai ország legjobb dolgozóit ünneplő állami május elsejei rendezvényen Burundi elnöke, Pierre Nkurunziza kitüntette a saját lányát is. Az állami média bejegyzéséből annyi derült ki, hogy az elnök pénzjutalommal lepte meg a 12 éves lányát, mivel jól viselkedik otthon. Hogy mekkora összegről van szó, az nem derült ki a beszámolóból. 

Fotó: Renovat Ndabashinze/Anadolu Agency

Pierre Nkurunziza szerint lánya keményen dolgozik, szereti a burundi kultúrát és a sportokat, tette hozzá még a közlemémy. 

Az állami ünnepségen, melyet a fővárostól 80 kilométerre fekvő város stadionjában rendeztek meg, Nkurunziza munkájáért díjazott többek között vezető állami tisztviselőket, gazdákat, a nemzeti fociválogatottat, egy cselgáncsbajnokot, kormányzókat és körzeti megbízottakat. 

A hasonló díjazás évtizedes hagyománnyal bír az országban, ahol Nkurunziza díjazta korábban az akkor ötéves fiát, a feleségét, illetve a gyerekek egyik dajkáját is.  

Burundiban 2015-ben törtek ki erőszakos összecsapások, amikor Nkurunziza bejelentette, hogy még egy ciklusra elnök akar maradni. Végül júliusban meg is választották, az erőszak viszont nem szűnt meg: 2015 tavasza és 2017 májusa között legalább 1200 ember vesztette életét és 400 ezer embernek kellett elhagynia az otthonát.  

Az elnök szóvivője, Jean-Claude Karerwa Ndenzako szerint a kemény munkáért járó elismerés nem olyasvalami, ami csak államnak vagy a szervezeteknek kéne járjon, inkább egy reflex, amivel mindenkinek rendelkeznie kéne. Ezen kívül hozzátette azt is, hogy az elnök saját zsebéből fizette a jutalmat a lányának. (AFP)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.