Bombák után kutattak Srí Lanka iskoláiban

külföld
2019 május 05., 13:45
comments 11
Bombakereső kutya egy iskolában
photo_camera Bombakereső kutya egy iskolában Fotó: ISHARA S. KODIKARA/AFP

Srí Lankán a biztonsági erők több tízezer tagja vizsgálta át vasárnap az iskolák területét robbanószerek után kutatva, hogy a tanintézmények másnap biztonságban kezdhessék meg ismét működésüket - közölték a helyi hatóságok. 

Húsvétvasárnap három templom és négy szálloda ellen követtek el öngyilkos merényleteket Colombóban és a fővárostól nem messze található Negombóban, valamint Batticaloában. A merényletekben 257 ember vesztette életét, és mintegy 500-an megsebesültek. Azóta szünetelt az oktatás a szigetországban. 

photo_camera Fotó: ISHARA S. KODIKARA/AFP

A hatóságok vasárnap közölték azt is, hogy mintegy 10 900 iskola körül hoztak létre különleges biztonsági övezeteket. A rendőrség egyik szóvivője hangsúlyozta: katonák és rendőrök fésülték át „az iskolák területét és a környező térségeket”, így szavatolva, hogy a diákok biztonságban térhessenek vissza tanulmányaikhoz. 

Míg a világi iskolák hétfőn újranyitnak, a katolikus oktatási intézmények továbbra is zárva tartanak. Ezt Malcolm Randzsit, Colombo érseke jelentette be még csütörtökön keltezett, egyházi tisztségviselőknek címzett levelében, amelyben arról írt, hogy külföldről olyan értesüléseket kapott, miszerint merénylet készül egyházi célpont ellen. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.