Több mint ezer házat pusztított el a ciklon Bangladesben, de a súlyos katasztrófát sikerült elkerülni

Annak ellenére, hogy már vesztett erejéből, a Bangladesbe érkező Fani ciklon komoly pusztítást okozott az országban: több mint ezer házat rombolt le, illetve egész falvakat öntött el. 

Fotó: Ahmed Salahuddin/NurPhoto

Eddig öt halálos áldozatról, illetve 63 sérültről tudni. A régióból több mint egymillió embernek kellett elhagynia az otthonát, ezzel sikerült elkerülni egy nagyobb katasztrófát. 

A ciklon elsőnek India észak-keleti részére csapott le, innen már legyengülve érkezett meg Bangladesbe szombaton, de így is komoly károkat okozott. 

Indiában is egymillió embert menekítettek ki a ciklon érkezése előtt, ott legalább 16 áldozata volt a ciklonnak. 

1999-ben egy szuperciklon csapott le a Bengáli-öbölre, több mint tízezer embert meggyilkolva. Azóta sokat fejlesztettek az előrejelző rendszereken, így a hatóságoknak jóval több ideje van az emberek kiköltöztetésére. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.