160 milliót ad a magyar kormány a csíksomlyói pápai misére

Ezt Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára hétfőn, Csíksomlyón jelentette be. 

Az államtitkár azután beszélt erről, hogy Urbán Erik ferences tartományfőnökkel és Sajgó Balázzsal, a pápalátogatás főegyházmegyei koordinátorával megtekintette a pápai mise helyszínén zajló munkálatokat. A magyar kormány támogatásával bővítik a Kis- és Nagysomlyó-hegy közötti hegynyeregben álló Hármashalom-oltár színpadát, új liturgikus bútorokat helyeznek el, és felújítják a csíksomlyói Jakab Antal Házat is, ahol a misét követően ebédelni fog Ferenc pápa.
Soltész Miklós a sajtó képviselőinek elmondta: 

a magyar kormány nem tud beleszólni egy olyan esemény szervezésébe, amelyet egy másik ország területén rendeznek, de segíteni tud a magyar közösséget érintő esemény szervezőinek.

Sajgó Balázs, a pápalátogatás főegyházmegyei koordinátora, Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Tóth László, Magyarország csíkszeredai főkonzulja és Urbán Erik, az erdélyi ferencesek tartományfőnöke (b-j) a csíksomlyói hegynyeregben, Ferenc pápa június elsejei miséjének helyszínén 2019. május 6-án. A Hármashalom-oltár és környéke a magyar kormány támogatásával bővül és megújul.Fotó: Veres Nándor/MTI/MTVA