A Bayer showban Bangóné patkányozásától 4 perc alatt odáig jutottak el, hogy L'ecsó animációs filmben szereplő patkány a gyerekek agyát akarja átprogramozni a másság elfogadására

2019 május 6., hétfő 10:12
387

Bayer Zsolt televíziós showműsorának tegnapi esti 41 perces adása döntően a szocialista Bangón Borbély Ildikó patkányozós nyilatkozatáról, annak vélt előzményeiről és fejleményeiről szólt.

Az adás legelején Bayer a stúdióban köszöntötte Kovács Istvánt, a Fidesz EP képviselőjelöltjét, akinek az öltönyén egy

Je suis patkány

feliratú kitűző volt, a szöveg mellett pedig a L'ecsó című Disney animációs mesefilm főhőse, a Remy nevű patkány volt látható.

Bayer is kapott ajándéka egy kitűzőt, majd a következőket mondta:

„Ez azért egy különleges patkány, ennek jelentősége van, ugyanis ez a francia [valójában amerikai] animációs filmnek, a L'ecsónak a főhőse, és erről Bencsik András barátomnak külön elmélete van, amit én osztok. Ugye ő szokta azt elmagyarázni, hogy miről szól ez a L'ecsó című egész estés családi mozi? Arról, hogy Párizs legjobb éttermébe ez a patkány kezd el főzni, és olyan zseniálisan főz, hogy a legszigorúbb ilyen éttermi ellenőr, aki a Michellin-csillagokat osztogatja, az is elájul tőle. És András szerint ez egyebek mellett arról szól, ez a történet, hogy már a kisgyerekek fejébe el kell ültetni, hogy a másság milyen csodálatos. És ugye a patkány elvileg a legutolsó élőlény, amit a konyhánkban szeretnénk látni, de ha van egy másfél órás rajzfilm, ami arról szól, hogy a patkány zseniálisan főz, hát akkor mindjárt átállítjuk az agyakban a vágányokat.”

Bencsik András, a "settenkedő-másság-titokpatkánya" néven összefoglalható elmélet eredeti megalkotója egyébként híres szakértője a mesefilmekben megbújó rejtett üzeneteknek, legutóbb 2017 végén világított rá, hogy a Jégkorszak című mesefilm a fajkeveredését illetve a L'ecsóhoz hasonlóan a másságot támogatja:

„Ha belegondolunk, az arról szól, hogy egy-egy állat nem a saját törzsével, saját fajtájával él együtt, hanem az elefánt, a tigris, a lajhár meg a mittudomén, ezek alkotnak, a másság egy életközösséget, és mennyivel jobb nekik így, mint másképpen.” 

(via Magyar Narancs)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt