A Fidesz tiltakozik, mert Botka László 10 ezer forintot adna a nyugdíjasoknak Szegeden

POLITIKA
2019 május 06., 13:01
comments 350

A párt közleményben reagált Botka László május elsejei bejelentésére, mely szerint minden nyugdíjas és iskolába felvételiző tízezer forintot kaphat -írja a hvg.hu. A polgármester a Szeged.hu-nak adott interjújában is beszélt tervéről, azt mondta, a város bevételei a vártnál magasabbak, ebből finanszíroznák a juttatást is. A Fidesz szerint viszont a számolatlan ígérgetés helyett inkább át kellene dolgozni az önkormányzat helyi vállalkozásokat érintő adóterheit, illetve koncepcióját. „A Fidesz határozottan elutasítja és ellenzi, hogy Botka László a lakossággal fizettesse meg saját lustaságát, gyávaságát és azt, hogy lélegeztetőgépre kapcsolta Szegedet”.

Megszólalt az ügyben Bartha László egykori polgármester is, aki idén ősszel ismét megmérettetné magát, ő úgy gondolja, Botka „aljas és számító módon, plusz szavazatokban reménykedve” tett felelőtlen ígéretet. 

„Úgy gondolja, hogy egy közepes mértékű hétvégi bevásárlás áráért újra tömegesen Önre voksolnak majd? Ennyit ér Önnek egy szavazat? Tízezer forintot? Mit gondol a szegedi polgárokról, Polgármester Úr? Ennyire ostobának és olcsónak tartja az embereket? Azt hiszi, tízezer forintért cserébe hajlandóak leszünk szemet hunyni az Ön tizenhét esztendeje tartó semmittevése, látszatpolitizálása felett?
Nem leszünk hajlandóak. Júdáspénzre nincs szükségünk” 

- olvasható a Tisza Koalíció polgármester-jelöltjének Júdáspénz című Facebook-bejegyzésében. 

A helyi televízió műsorában Botka arról beszélt, nem egyszeri juttatásról döntenek a következő közgyűlésen, hanem minden évben megkapnák a pénzt az erre jogosultak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.