A Fidesz tiltakozik, mert Botka László 10 ezer forintot adna a nyugdíjasoknak Szegeden

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A párt közleményben reagált Botka László május elsejei bejelentésére, mely szerint minden nyugdíjas és iskolába felvételiző tízezer forintot kaphat -írja a hvg.hu. A polgármester a Szeged.hu-nak adott interjújában is beszélt tervéről, azt mondta, a város bevételei a vártnál magasabbak, ebből finanszíroznák a juttatást is. A Fidesz szerint viszont a számolatlan ígérgetés helyett inkább át kellene dolgozni az önkormányzat helyi vállalkozásokat érintő adóterheit, illetve koncepcióját. „A Fidesz határozottan elutasítja és ellenzi, hogy Botka László a lakossággal fizettesse meg saját lustaságát, gyávaságát és azt, hogy lélegeztetőgépre kapcsolta Szegedet”.

Megszólalt az ügyben Bartha László egykori polgármester is, aki idén ősszel ismét megmérettetné magát, ő úgy gondolja, Botka „aljas és számító módon, plusz szavazatokban reménykedve” tett felelőtlen ígéretet. 

„Úgy gondolja, hogy egy közepes mértékű hétvégi bevásárlás áráért újra tömegesen Önre voksolnak majd? Ennyit ér Önnek egy szavazat? Tízezer forintot? Mit gondol a szegedi polgárokról, Polgármester Úr? Ennyire ostobának és olcsónak tartja az embereket? Azt hiszi, tízezer forintért cserébe hajlandóak leszünk szemet hunyni az Ön tizenhét esztendeje tartó semmittevése, látszatpolitizálása felett?
Nem leszünk hajlandóak. Júdáspénzre nincs szükségünk” 

- olvasható a Tisza Koalíció polgármester-jelöltjének Júdáspénz című Facebook-bejegyzésében. 

A helyi televízió műsorában Botka arról beszélt, nem egyszeri juttatásról döntenek a következő közgyűlésen, hanem minden évben megkapnák a pénzt az erre jogosultak.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.