Bokáig ér a víz egy kaposvári általános iskolában

oktatás
2019 május 06., 08:50
comments 140

Két napos szünetet rendeltek el a kaposvári Gárdonyi Géza iskolában, miután úgy beázott az épület, hogy az álmennyezet bármikor beszakadhat - írja a Népszava. Az iskola Facebook-oldalán vasárnap délelőtt jelent meg egy bejegyzés, melyben azt írják, „Kedves gárdonyis Kollégák! Holnap mindenki gumicsizmában és meleg ruhában jöjjön dolgozni!”. Azóta több kép is felkerült az iskoláról, ahol bokáig ér a víz.

photo_camera Fotó: Gárdonyi Géza Tagiskola Kaposvár/Facebook

„Mindenki tudta, hogy jön a nagy eső és viharos szél, csak a vállalkozó nem – jegyezte meg a Népszavának egy gumicsizmás, esőköpenyes férfi, aki a bejárati ajtó felé próbálta terelni a vizet. „Teljesen le lett szedve a tető, csak lefóliázták, amit a hetven kilométeres szél megbontott, és a tetőn összegyűlt víz bezúdult”. A tanárok és az iskola alkalmazottjai folyamatosan próbálják menteni az iskolát, hétfőn délelőttig harminc köbmétert sikerült eltakarítaniuk, de egy technikai dolgozó szerint még vagy háromszáz köbméter lehet a tetőn és a falakban. Az iskola energetikai korszerűsítése februárban kezdődött meg, a vállalkozó Szemeco Kft.-nek a nyílászárók cseréje mellett a fűtési rendszert kellett korszerűsíteni, emellett az épület szigetelését is felújítja.

Az iskolában kétnapos szünetet rendeltek el, de egyelőre kizártnak tartják, hogy szerdán folytatódhasson a tanítás.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.