Bokáig ér a víz egy kaposvári általános iskolában

Két napos szünetet rendeltek el a kaposvári Gárdonyi Géza iskolában, miután úgy beázott az épület, hogy az álmennyezet bármikor beszakadhat - írja a Népszava. Az iskola Facebook-oldalán vasárnap délelőtt jelent meg egy bejegyzés, melyben azt írják, „Kedves gárdonyis Kollégák! Holnap mindenki gumicsizmában és meleg ruhában jöjjön dolgozni!”. Azóta több kép is felkerült az iskoláról, ahol bokáig ér a víz. 

Fotó: Gárdonyi Géza Tagiskola Kaposvár/Facebook

„Mindenki tudta, hogy jön a nagy eső és viharos szél, csak a vállalkozó nem – jegyezte meg a Népszavának egy gumicsizmás, esőköpenyes férfi, aki a bejárati ajtó felé próbálta terelni a vizet. „Teljesen le lett szedve a tető, csak lefóliázták, amit a hetven kilométeres szél megbontott, és a tetőn összegyűlt víz bezúdult”. A tanárok és az iskola alkalmazottjai folyamatosan próbálják menteni az iskolát, hétfőn délelőttig harminc köbmétert sikerült eltakarítaniuk, de egy technikai dolgozó szerint még vagy háromszáz köbméter lehet a tetőn és a falakban. Az iskola energetikai korszerűsítése februárban kezdődött meg, a vállalkozó Szemeco Kft.-nek a nyílászárók cseréje mellett a fűtési rendszert kellett korszerűsíteni, emellett az épület szigetelését is felújítja. 

Az iskolában kétnapos szünetet rendeltek el, de egyelőre kizártnak tartják, hogy szerdán folytatódhasson a tanítás. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.